Naționala Ucrainei a ajuns la București! Ce spune selecționerul Shevchenko despre Mircea Lucescu

Ștefănescu Dragoș / 09.06.2021, 20:29
Naționala Ucrainei a ajuns la București! Ce spune selecționerul Shevchenko despre Mircea Lucescu

Ucraina este a doua națională care a ajuns la București pentru meciurile găzduite de țara noastră în cadrul Campionatului European de fotbal 2020. Echipa ucraineană s-a cazat în nordul Bucureștiului unde va sta două zile până la plecarea în Țările de Jos unde va disputa meciul de debut de la Euro 2020 contra naționalei batave. Elevii lui Shevchenko se  vor întoarce apoi la București pentru meciurile cu Austria și Macedonia de Nord, de pe Arena Națională.

Andriy Shevchenko îl laudă pe Mircea Lucescu

În cadrul conferinței de presă susținute la București, Andriy Shevchenko, selecționerul naționalei Ucrainei și-a arătat aprecierile față de contribuția adusă de Mircea Lucescu la dezvoltarea fotbalului ucrainean.

Mircea Lucescu a făcut o treabă foarte bună în Ucraina, sunt două echipe care dau mulţi jucători la echipa naţională, Dinamo Kiev şi Şahtior Doneţk. Mircea Lucescu a lucrat la ambele echipe şi a reuşit lucruri importante cu amândouă. El îi ajută pe jucătorii ucraineni să progreseze. Lucescu a venit să ne salute şi s-a oferit să ne ajute cu ce am avea nevoie”, a declarat Andriy Shevchenko.

Shevchenko s-a arătat încântat și de faptul că Florin Cernat, fostul jucător al echipei ucrainene Dinamo Kiev, este și el interesat să acorde sprijin întregii echipe ucrainene pentru o ședere cât mai plăcută în țara noastră.

Am fost bine primiţi aici, suntem bucuroşi să fim la Bucureşti. Organizarea şi condiţiile de aici sunt foarte bune. Noi suntem în contact şi cu Florin Cernat, el ne ajută cu ce avem nevoie, este foarte amabil”, a spus Shevchenko.

Shevchenko are încredere în elevii săi

Selecționerul ucrainean a facut referiri în cadrul conferinței de presă și la așteptările pe care le are de la elevii săi pe parcursul Euro 2020.

E presiune pentru că este faza finală a Campionatului European. Este nevoie de responsabilitate din partea jucătorilor, iar ei trebuie să se bucure de această presiune. Sunt mulţumit de cum a decurs pregătirea în aceste 21 de zile, am văzut prospeţime la jucătorii mei, aşa că sperăm într-un parcurs bun. Olanda nu are posturi unde să aibă slăbiciuni. Are jucători de calitate, însă noi ne vom concentra în special asupra jocului nostru. Nu am pregătit ceva special pentru vreun adversar anume”, a adăugat Shevchenko.

Piatov și Raț ca în vremurile bune de la Șahtior Donetsk

La conferință a participat si veteranul din poarta Ucrainei, Andriy Piatov, fostul elev al lui Mircea Lucescu pe vremea când Il Luce o antrena pe Șahtior Donetsk. Piatov a declarat că ține în continuare legătura cu fostul său coleg de la Donetsk, Răzvan Raț, cu care se înțelege foarte bine.

În ceea ce îl priveşte pe Răzvan Raţ, noi avem proceduri medicale, iar dacă el le trece, atunci poate va fi lăsat să intre în cantonament să ne viziteze. Dar vorbesc mereu cu el, ne înţelegem foarte bine”, a spus Piatov.

În perioada petrecută la Bucureşti, naţionala Ucrainei se va pregăti pe Stadionul Anghel Iordănescu din Voluntari.