Boala imună de care suferă rivala româncei Simona Halep. Cu ce probleme înfiorătoare de sănătate se confruntă frumoasa Danielle Collins

Ștefănescu Dragoș 10.05.2022, 07:01
Boala imună de care suferă rivala româncei Simona Halep. Cu ce probleme înfiorătoare de sănătate se confruntă frumoasa Danielle Collins

După succesul din primul tur din cadrul turneului de la Roma, Simona Halep o va înfrunta în manșa secundă pe Danielle Collins. Americanca s-a confruntat pe parcursul anilor cu grave probleme de sănătate, dar a revenit mereu mai puternică. Puțini știu viața de coșmar trăită de Collins, departe de terenurile de tenis.

Simona Halep o înfruntă pe Danielle Collins în turul doi de la Roma

Simona Halep (21 WTA) a debutat cu un succes în cadrul turneului de la Roma. Românca a învins-o în primul tur pe Alize Cornet (39 WTA), scor 6-4, 6-4.

În manșa secundă de la Roma, Simona Halep o va întâlni pe Danielle Collins (9 WTA). Cele două s-au mai duelat de două ori în  cadrul circuitului mondial. Prima întâlnire a fost cea din 2014, la US Open, unde Simona s-a impus cu scorul de 6-7, 6-1, 6-2. În 2021, cele două s-au înfruntat din nou în cadrul turneului de la Montreal. Americanca a câștigat de această dată, cu scorul de 2-6, 6-4, 6-4. La Roma, Simona are șansa să o învingă din nou pe Collins și să preia conducerea întâlnirilor directe.

Danielle Collins, probleme grave de sănătate de-a lungul anilor. Adversara Simonei Halep a trăit clipe de coșmar

Danielle Collins a uimit lumea tenisului mondial prin performanța reușită la Australian Open 2022. Americanca a jucat în finala turneului, unde a fost învinsă de Ashleigh Barty. Performanța lui Collins este cu atât mai uluitoare având în vedere problemele de sănătate pe care le-a avut de curând. În aprilie 2021, americanca a fost operată de urgență pentru a i se extirpa „un chist ovarian de mărimea unei mingi de tenis”, dar și „resturi” rămase în intestinele și vezica sa. Viața sportivei era în pericol dacă problemele  nu ar fi fost depistate la timp de către doctori.

Încă din copilărie, Danielle Collins s-a confruntat cu probleme de sănătate destul de grave. După ani la rând în care a avut dureri insuportabile, sportiva a fost diagnosticată cu artrită reumatoidă, abia în anul 2018. Aceasta este o boală autoimună, care cauzează umflături dureroase la nivelul articulațiilor.

Recent, Danielle Collins a povestit momentele de coșmar pe care le-a trăit din cauza afecțiunilor de care suferă încă din copilărie.

Totul a început când aveam 15 ani. Am trecut prin dureri serioase în zona coastelor și aveam probleme când mergeam la toaletă. Am fost extrem de bolnavă timp de câteva luni și am mers la mai mulți doctori. Am fost la un reumatologist și am fost testată pozitiv la o boală autoimună. În rest, totul părea în regulă, dar doctorii mi-au spus că va fi nevoie de timp ca să diagnosticheze cu precizie.

După câteva luni, analizele de sânge ieșeau normale, aveam simptome experimentate de alte persoane cu boli autoimune, dar doctorii nu reușeau să găsească diagnosticul. În facultate, mă îmbolnăveam tot timpul. Antrenorii mei m-au presat să merc la doctori, pentru că vedeau cu ce mă lupt. Nimeni nu și-a putut da seama. Am continuat să fac analize, dar nimic nou nu ieșea la iveală.

În acest timp, am avut o operație la încheietură, o ruptură musculară și multe probleme cu articulațiile. M-au diagnosticat cu tendinită. Cred că au fost multe dăți când simptomele mele au fost ascunse sub preș, pentru că eram sportivă,” a scris Danielle Collins pentru Behind The Racquet.

Urmăriți Playsport.ro și pe