Bogdan Lobonț, atac la Mihai Pintilii. “Nu, tată, ai nevoie de școală ca să fii antrenor”

Bogdan Solomon 18.03.2023, 14:01
Bogdan Lobonț, atac la Mihai Pintilii. “Nu, tată, ai nevoie de școală ca să fii antrenor”

Bogdan Lobonț intervine în scandalul momentului, atacându-i fără menajamente pe antrenorii care fentează regulamentele și activează fără licență. Cel mai elocvent exemplu este Mihai Pintilii, tehnicianul de facto al FCSB-ului în ultimele luni, deși nu are calificarea necesară.

Bogdan Lobonț nu-l menajează deloc pe Mihai Pintilii

Fostul goalkeeper al echipei naționale și al celor de la AS Roma s-a arătat contrariat de atitudinea multora dintre tinerii antrenori, care încearcă să ardă etape extrem de importante pentru formarea lor. Pe lângă Pintilii, în aceeași categorie intră Marius Croitoru, Ilie Poenaru și Andrei Prepeliță, cu toții liberi de contract în momentul de față.

„Toți vor să fie antrenori mâine. Nu, tată, ai nevoie de școală ca să fii antrenor! Toți vor repede. Dar când te-ai dus la școală, ai început din clasa a 12-a? Sau din clasa întâi? Ai nevoie de timp. OK, mulți zic: ”Aaa, că a fost jucător la înalt nivel și aaa, păi, știe meserie, știe aia”. Nu, e diferit.

D-aia e școală, să înveți. Ce, dacă eu după ce am făcut 18 ani și știu să conduc pentru că m-a învățat tata să conduc pe tractor, mă urc la volan și conduc pe drumurile naționale, ce-mi face Poliția? Îmi dă amendă 40.000 euro? Nu, îmi face dosar penal. Dacă – Doamne, ferește! – mai fac și un accident, se întâmplă ceva mai nasol, risc să fac și închisoare”, a declarat Bogdan Lobonț pentru gsp.ro.

9 ani pentru licența Pro: „Trebuie să faci pașii ăștia”

De asemenea, „Pisica” a oferit propriul exemplu, dezvăluind etapele parcurse, din 2014 până acum, de la obținerea carnetului de antrenor până la dobândirea tuturor licențelor. Un proces anevoios, dar extrem de necesar, în opinia sa, pentru cei care își doresc să facă performanță la nivelul băncii tehnice. Chiar și Guardiola – pe care mulți îl au ca model – a procedat la fel înainte să-și facă debutul la Barcelona B.

„Din 2019 până azi, am făcut Licența A și UEFA Pro. În 2014, am fost prima generație la școala „Kunst Ghermănescu”, unde am făcut cursul pentru obținerea carnetului de antrenor. Că în baza carnetului de antrenor poți să te înscrii după aia să-ți iei toate licențe.

Deci, din 2014 până în 2023 câți ani sunt? Nouă ani de zile până să ajung să-mi iau Licența Pro. Zi 8, că în vară mi-am luat Licența Pro la Coverciano. Trebuie să faci pașii ăștia!

Toți se visează Guardiola, care a trecut de la echipa a doua la prima echipă și a avut super-performanțe. Dar ai noștri uită faptul că Pep a făcut toți pașii, și-a luat toate licențele și a antrenat mai întâi un sezon la Barcelona B”, a mai spus Bogdan Lobonț.

Urmăriți Playsport.ro și pe