Boicot total. Klopp și Guardiola nu vor să mai vorbească la BBC după ce Gary Lineker a fost suspendat de pe post

Ioan Valentin Oprea 12.03.2023, 10:47
Boicot total. Klopp și Guardiola nu vor să mai vorbească la BBC după ce Gary Lineker a fost suspendat de pe post

Fotbaliştii şi antrenorii din Premier League au decis să boicoteze BBC, după ce postul britanic l-a suspendat pe Gary Lineker. Decizia conducerii BBC a venit în urma unei declaraţii a lui Lineker, care a criticat o nouă lege impusă de Guvernul de la Londra.

Lineker a calificat drept o eroare politica anti-imagraţie a executivului condus de Rishi Sunak şi a comparat noua lege cu practicile naziste din anii ’30 ai secolului trecut.

Suspendarea sa de la emisiunea „Match of The Day” nu a rămas fără ecou în lumea fotbalului din Albion. La scurt timp după ce s-a oficializat această decizie, foştii mari fotbalişti englezi Alan Shearer şi Ian Wright, invitaţi permanenţi ai emisiunii, au refuzat să mai intre pe platou.

Ian Wright îi ameninţă cu demisia pe şefii de la BBC, în cazul în care aceştia vor hotărî să rupă, în cele din urmă, contractul cu Lineker.

Dacă o să îl dea afară pe Lineker, îmi dau demisia. Nu o să mai stau niciun moment acolo. Toată lumea știe ce înseamnă Match of the Day pentru mine, dar le-am transmis celor de la BBC că mâine nu voi fi acolo. Solidaritate”, a subliniat Wright.

Boicot în masă al jucătorilor şi antrenorilor

Jurnaliştii de la Daily Mail scriu că gestul lui Shearer şi Wright nu este nicidecum unul singular. Jucătorii şi antrenorii din Premier League vor, la rândul lor, să refuze să mai ofere reacţii pentru emisiunea „Match of The Day”.

Klopp dă startul boicotului”, au titrat ziariştii de la Daily Mail.

Alex Scott, prezentatoare a emisiune „Footbal Focus”, şi-a arătat, de asemenea, solidaritatea cu Gary Lineker. Cu doar câteva ore înainte de startul propriei emisiuni, Scott a anunţat conducerea de la BBC că nu va mai intra în emisie. Fosta jucătoare, cu 140 de prezenţe în tricoul primei reprezentative a Angliei, speră totuşi că se va întoarce, în curând, în platou.

Noaptea trecută am luat o decizie și, chiar dacă iubesc `Football Focus` și am avut o săptămână incredibilă, în care am câștigat un premiu important, nu mi se pare corect să apar la emisiune astăzi. Sper că voi fi înapoi pe scaunul meu, săptămâna viitoare, a scris Alex Scott, pe reţelele de socializare.

Lineker a criticat Guvernul britanic

Declaraţia care a tulburat apele la BBC a fost acordată de Gary Lineker, după ce Guvernul britanic a elaborat o nouă legislaţie îndreptată împotriva migraţiei.

Este oribil. Nu există un aflux mare de imigranți. Acceptăm mult mai puțini refugiați decât alte țări europene importante. Aceasta este doar o politică incomensurabil de crudă, care vizează cei mai vulnerabili oameni. Nu este diferit de politicile folosite de Germania în anii 1930, a susţinut Lineker.

Urmăriți Playsport.ro și pe