Boloni și-a dat acordul să vină la echipa națională. Suma uriașă pe care o cere antrenorul român

Ștefănescu Dragoș / 10.11.2021, 10:07
Boloni și-a dat acordul să vină la echipa națională. Suma uriașă pe care o cere antrenorul român

Naționala României va juca în perioada următoare două partide cruciale în vederea calificării la barajul pentru Campionatul Mondial din 2022. Pe fondul iminentei plecări a lui Mirel Rădoi, Laszlo Boloni și-a dat acordul să vină la echipa națională. Totuși, suma uriașă cerută de antrenor reprezintă un impediment major în perfectarea mutării.

Laszlo Boloni și-a dat acordul să vină la echipa națională

Naționala României va disputa în următoarea perioadă două meciuri cruciale în vederea calificării la barajul pentru Campionatul Mondial din 2022. Pe data de 11 noiembrie, ”tricolorii” vor înfrunta pe teren propriu Islanda, iar trei zile mai târziu, în deplasare, Liechtenstein. Elevii lui Mirel Rădoi sunt obligați să câștige ambele partide pentru a merge în barajul de calificare pentru Campionatul Mondial din 2022.

În jurul naționalei României persistă însă o stare de incertitudine cu privire la viitorul lui Mirel Rădoi. La finalul partidei cu Armenia, selecționerul și-a anunțat plecarea de la cârma echipei. Rădoi a fost extrem de clar, spunând că după cele două meciuri din noiembire va părăsi echipa națională.

Pe fondul plecării lui Rădoi de la naționala României, au apărut numeroase variante de antrenori care ar putea prelua echipa. Giovani Becali a vorbit pentru revista Fanatik despre antrenorii care ar putea prelua România după plecarea lui Rădoi. Impresarul a dezvăluit că Laszlo Boloni vrea să vină la națională, dar cere un salariu uriaș, pe care FRF nu ar putea să-l susțină.

Și Boloni ar fi o soluție, am vorbit cu el. Vrea să vină la națională, dar nu poate pe 15.000 de euro. E nevoie de măcar 25.000 pe lună și nu cred că federația poate face efortul ăsta financiar. Deci, Boloni sigur ar veni!”, a declarat Giovani Becali.

Giovani Becali este sigur de plecarea lui Mirel Rădoi

După ce Mirel Rădoi și-a anunțat plecarea de la cârma naționalei, FRF a demarat negocieri cu slecționerul pentru a-l întoarce din drum. Speculațiile pe seama situației lui Rădoi nu au încetat să apară în presa românească. Mulți sunt de părere că Rădoi nu va fi înduplecat de oficialii federației indiferent de oferta pe care i-o vor propune. Giovani Becali este și el convins că Mirel Rădoi nu va reveni asupra deciziei sale și va pleca de la națională după meciurile cu Islanda și Liechtenstein.

Eu cred că pleacă, pentru că îl știu un om de cuvânt, un om încăpățânat. Și nu e vorba de bani, plus că nu cred că are o ofertă în momentul ăsta. El vrea să preia o echipă de club, să fie 8-10 ore pe zi cu jucătorii, ca să implementeze ce are el în cap. Și are în cap! Discursul lui este fabulos din punctul ăsta de vedere și de aceea a avut și presa lângă el atâta timp. Nu-și poate pune în practică ideile la națională, unde are 6 meciuri pe an.”, a declarat Giovani Becali.