Bomba pregătită de Ion Țiriac în România! Omul de afaceri are toate planurile făcute: „Căutăm doar locația”

Giosanu Catinca / 09.01.2022, 10:45
Bomba pregătită de Ion Țiriac în România! Omul de afaceri are toate planurile făcute: „Căutăm doar locația”

Ion Țiriac pregătește organizarea unui turneu ATP în România. Singura problemă a magnatului este găsirea unei baze potrivite pentru rigorile internaționale.

Ion Țiriac vrea să aducă în România un turneu ATP

Ion Țiriac vrea să pună bazele unui complex spotrtiv în București, iar elementul central va fi o sală cu teren de tenis.

Miliardarul român a demarat tratativele cu ATP pentru aducerea în București a unui turneu de tenis în viitorul aporopiat. El a vândut licența pentru turneul de Masters de la Madrid, pe care l-a deținut mai bine de 10 ani. Mulți au crezut că se va retrage din tenis, dar omul de afaceri vrea să revină în circuitul ATP cu un proiect pe care îl construiește de la zero, în Otopeni, unde deține deja un patinoar.

Va fi organizat în zona Otopeni

Turneul BRD Năstase Țiriac Trophy a fost ultimul de nivel ATP din România. Acum cinci ani, din cauza condițiilor precare de la Arenele BNR, fostul jucător de tenis a decis să mute competiția la Budapesta.

Țiriac vrea acum să ridice din fonduri proprii un complex sportiv cu mai multe terenuri de tenis și o arenă centrală.

”E o chestiune de timp”

Cosmin Hodor, cel mai tânăr director de turneu din istoria ATP, susține că infrastructura este marele impediment pentru organizarea unui turneu în România.

Sunt șanse mari ca domnul Țiriac să investească într-un turneu masculin la noi. Probabil se va întâmpla, e o chestiune de timp și de locație. Când vom avea locație, sunt sigur că domnul Țiriac va aduce un turneu, că va fi de 250 (de puncte) sau de 500. Dânsul a spus că își dorește ca România să aibă un turneu ATP și un trofeu care să-i poarte numele lui și al lui Ilie Năstase. Se va întâmpla asta.

E închis subiectul cu Arenele BNR. Nu mai corespunde cu nicio cerință internațională. Dacă vrei să fii la toate standardele pe care le găsești în circuit acum, nu mai corespunzi cu Arenele BNR. E cea mai frumoasă locație, e încărcată de istorie, are un farmec aparte. Nu mai facem turneu din 2016, suntem în același film. Și în același film vom fi și peste șapte ani, vă dau scris.”, a explicat Cosmin Hodor, conform Digi Sport.