Borcea, amintiri cutremurătoare din pușcărie: „Am vrut să mă sinucid. Gândaci, șobolani și ploșnițe, peste tot”. Ce coșmaruri are încă

Marian Cărăvan 20.01.2021, 13:54
Borcea, amintiri cutremurătoare din pușcărie: „Am vrut să mă sinucid. Gândaci, șobolani și ploșnițe, peste tot”. Ce coșmaruri are încă

Fostul acționar al lui Dinamo, Cristi Borcea, a făcut aproape cinci ani de închisoare, pentru deturnare de fonduri, fals în acte, înșelăciune și prejudicierea statului. Cristi Borcea a făcut dezvăluiri incredibile despre viața în pușcărie și cine l-a ajutat acolo. Ce coșmaruri are încă. Borcea, amintiri cutremurătoare din pușcărie.

Cristi Borcea, amintiri cutremurătoare din pușcărie

În momentul în care a ajuns în penitenciarul în care își ispășea pedeapsa, Cristi Borcea a avut un șoc. Fostul acționarul a lui Dinamo a dezvăluit că a vrut să se sinucidă chiar în prima seară. Cristi Borcea, amintiri cutremurătoare din pușcărie.

În prima seară când m-am dus la Poarta Alba, am vrut să iau toate medicamentele. M-a luat Giovanni: bă ești nebun eu am stat în Columbia, în Napoli, cum să faci așa ceva”, a dezvăluit Cristi Borcea.

Ce l-a determinat pe Cristi Borcea să recurgă la acest gest? Fostul acționar de la Dinamo a spus prin ce coșmar a trecut în penitenciar. Cristi Borcea a povestit despre condițiile pe care le-a găsit acolo. E coșmarul de care nici acum nu a scăpat.

M-am dus în baie, nu era apă, nu era nimic, era un butoi mare, toalete turcești. Sub chiuvetă era o gaură unde era plin de șobolani. Ăsta a fost primul contact cu pușcăria. Se leagă cu celebra melodie Poarta alba. Lumea spunea că sunt condițiile cele mai bune acolo.

Îmi este frică de șobolani. Pe săptămână visez cam de două trei ori treaba asta legat de pușcărie. Sunt traume care nu trec atât de ușor. Dacă nu-i aveam pe Giovanni și pe Victor acolo îmi era foarte greu. Gândacii, șobolanii și ploșnițele erau peste tot. Nu era apă caldă”, a dezvăluit Cristi Borcea, în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”, de pe Kanal D.

Cristi Borcea, amintiri cutremuratoare din puscarie
Cristi Borcea, amintiri cutremuratoare din puscarie

De ce a fost condamnat Cristi Borcea

În martie 2014, Cristi Borcea a fost condamnat la 6 ani și jumătate de închisoare în „Dosarul Transferurilor” pentru deturnare de fonduri, fals în acte și înșelăciune. A fost eliberat condiționat din Penitenciarul Jilava la începutul lunii iulie 2018, după ce a ispășit puțin peste patru ani de închisoare.

Apoi, în februarie 2019 a fost din nou condamnat la 5 ani de închisoare cu executare în Dosarul Retrocedărilor, alături de Dragoș Săvulescu și Radu Mazăre. El a fost acuzat de procurorii DNA că a prejudiciat statul român şi municipiul Constanţa cu aproximativ 28 de milioane de euro. A fost eliberat în noiembrie 2019, după nouă luni.

Urmăriți Playsport.ro și pe