Borussia Dortmund și-a ales antrenorul pentru sezonul viitor. Cine îl va pregăti pe Haaland din vară!

Gabriel Peneș / 15.02.2021, 18:41
Borussia Dortmund și-a ales antrenorul pentru sezonul viitor. Cine îl va pregăti pe Haaland din vară!

Schimbări de trupe pe băncile tehnice în Bundesliga! Borussia Dortmund și-a ales antrenorul pentru sezonul viitor. Cine îl va pregăti pe Haaland din vară! Fosta finalistă a Ligii Campionilor din „epoca Jurgen Klopp” n-o duce prea bine în acest sezon. E abia pe locul 6, la 15 puncte de rivala Bayern, liderul primei ligi germane. Iar oficialii clubului din Dortmund s-au grăbit să-și asigure serviciile unui antrenor cu rezultate remarcabile în ultima perioadă.

Borussia Dortmund și-a ales antrenorul pentru sezonul viitor

Departe de rezultatele din mandatul lui Jurgen Klopp, Borussia Dortmund și-a ales antrenorul pentru sezonul viitor.  Echipa a fost preluată de Edin Terzic în decembrie, după ce Lucien Favre a fost demis. Terzic a fost secundul acestuia, tehnicianul de 38 de ani fiind la primul test din carieră ca „principal”. Din păcate, lucrurile nu au mers prea grozav, Dortmund, în ciuda lotului valoros, fiind departe de așteptările fanilor și al oficialilor. Este abia pe locul 6, la 15 puncte de rivala Bayern. Mai rău de atât, însă, e la 6 puncte de primul loc ce asigură accesul în Liga Campionilor.

Din vară, însă, antrenor principal va fi Marco Rose., scrie digisport.ro Acesta, în ultimul an și jumătate, a pregătit-o, cu succes, pe Borussia Monchengladbach. Marco Rose a avut un mandat de succes în ultimul an și jumătate la Gladbach. În prima stagiune, a încheiat cu echipa pe locul patru, de grupele Champions League. Acum, Gladbach este doar pe locul șapte în Bundesliga, la egalitate chiar cu Dortmund, cu 33 de puncte acumulate în 21 de etape.

Borussia Dortmund și-a ales antrenorul
Borussia Dortmund și-a ales antrenorul. Marco Rose, actualul tehnician de la Monchengladbach, va prelua, din vară, echipa norvegianului Erling Haaland/Sursa foto: Facebook – Borussia Monchengladbach

Cine îl va pregăti pe Haaland din vară!

Gladbach a reușit să acceadă în optimile Champions League. Ea a încheiat, neașteptat, pe locul doi în grupa B, din care au mai făcut parte Real Madrid, Inter Milano și Șahtior Donețk. În optimi trupa antrenată încă de Marco Rose va avea parte de o „dublă” infrnală. O va întâlni pe Manchester City, formația lui Pep Guardiola fiind într-o formă remarcabilă, cu 16 victorii la rând.

Max Eberl, directorul sportiv al lui Gladbach, a dezvăluit că Marco Rose a decis să activeze clauza de reziliere din contract la finalul sezonului, pentru a putea semna cu Borussia Dortmund.

Am avut multe discuții în ultimele săptămâni despre viitorul lui Marco. Din păcate, a decis să activeze o clauză din contract, scadent în vara lui 2022, și să meargă la Dortmund din vară. Dacă acea clauză din contract va fi activată la timp, noi nu vom mai avea ce face, nu va mai fi antrenorul nostru”, a declarat Max Eberl, pentru site-ul oficial al Borussiei Monchengladbach.

La Dortmund el ar putea să-l antreneze pe norvegianul Erling Haaland, unul dintre cei mai în vogă jucători din Europa. Asta, cu condiția ca atacantul de doar 20 de ani să nu fie „recrutat” de o mare putere fotbalistică. De mai multă vreme, Haaland e dorit de echipe ca Real Madrid, Manchester City sau Chelsea. Rămâne de văzut dacă Dortmund va reuși să-l păstreze sau va ceda în fața vreunei oferte prea tentante pentru a fi refuzată.