Dinamo a anunțat pe ce stadion se va juca meciul cu Farul. ”Un gest fair-play care poate mobiliza multe altele”

Alex Matei 20.09.2023, 12:11
Dinamo a anunțat pe ce stadion se va juca meciul cu Farul. ”Un gest fair-play care poate mobiliza multe altele”

Oficialii lui Dinamo au stabilit, în al 12-lea ceas, stadionul pe care se va juca meciul cu Farul, din etapa 10 a Superligii.

După mai multe zile de discuții, diriguitorii ”Câinilor” au decis să revină pe Stadionul ”Arcul de Triumf” pentru duelul cu echipa lui Gică Hagi, care se va juca vineri, 22 septembrie 2023, de la 21:00, Live pe playsport.ro.

Vestea că Dinamo va evolua pe stadionul aflat lângă Mănăstirea Cașin ați aflat-o în exclusivitate din playsport.ro.

Dinamo revine pe Stadionul ”Arcul de Triumf”. Mesajul lui Andrei Nicolescu

”Dinamo București – Farul Constanța se va disputa pe Stadionul ”Arcul de Triumf”, conform programului deja stabilit de către Liga Profesionistă de Fotbal.

Având în vedere partida ce urmează a fi disputată la relativ scurt timp de către Naționala Feminină pe același stadion, administratorul special al clubului, Andrei Nicolescu, dorește să transmită următorul mesaj:

,,Mulțumim, FRF! Un gest fair-play care poate mobiliza multe altele. Până la 10 din 10.”

Biletele vor fi puse în vânzare în cel mai scurt timp către suporterii dinamoviști.”, au anunțat cei de la Dinamo pe pagina de Instagram.

Andrei Nicolescu, apel disperat înaintea meciului cu Farul. ”De 10 zile, Dinamo caută un stadion”

Andrei Nicolescu a lansat un apel disperat înaintea meciului cu Farul. De zece zile, Dinamo cauta un stadion pe care să-l dispute, dar fără sorți de izbândă.

Cum inițial Stadionul Arcul de Triumf nu era disponibil, pentru că era deja închiriat de FRF pentru un meci al naționalei de fotbal feminin, iar Arena Națională este dedicată în weekendul 22-24 septembrie 2023 evenimentului ”Asia Fest 2023”, eveniment destinat promovării culturii și tradițiilor orientale, oficialii „Câinilor roșii” s-au orientat spre stadioanele din provincie, dar nu au avut noroc.

Potrivit lui Andrei Nicolescu, în ultima perioadă s-au purtat discuții cu administratorii mai multor arene din țară, însă nimeni nu s-a arătat dispus să găzduiască meciul. Cu toate acestea, administratorul special le-a promis fanilor că se va găsi o soluție, astfel încât echipa să nu piardă la „masa verde”.

„Fairplay, zero din zece! De zece zile, Dinamo caută un stadion pentru a disputa meciul cu Farul. Am vorbit, direct sau indirect, cu cei care administrează zece stadioane. Din București și nu numai. Nu dau exemple, mă refer la fenomen, nu la cazuri punctuale. Am ales, evident, doar stadioane disponibile în ziua respectivă. Nu s-a putut să jucăm pe niciunul dintre cele zece. În unele cazuri, din motive temeinice, în altele… din alte motive. Dar, repet, nu s-a putut pe niciunul din zece.

Vorbim de arene construite din bani publici, care ar fi încasat o chirie semnificativă și care ar fi oferit o bucurie binemeritată câtorva zeci de mii de suporteri. Într-un asemenea context, un răspuns favorabil părea un reflex firesc și rațional din punct de vedere financiar, administrativ, sportiv. Și, totuși, răspunsul favorabil a întârziat să apară.

Nu acuz pe nimeni. Inerția ostilității din societatea noastră nu a fost inventată în fotbal. Trăim într-un colț de lume în care capra vecinului trebuie să moară cu orice preț, inclusiv cu prețul propriei capre. De regulă, privirile aruncate peste gard sunt încărcate cu frică, ură, invidie sau dispreț. Succesul celuilalt deprimă, în loc să motiveze.

Obsedați să ne demolăm reciproc, în loc să construim împreună, n-ar trebui sa ne mirăm că am devenit irelevanți în competiție cu cei pentru care fairplay-ul nu e doar o lozincă sau un drept discreționar, ci o obligație, un mod de viață. Sunt convins că vom găsi o soluție pentru meciul cu Farul. Trebuie să găsim. Mereu găsim.

Și, în ciuda acestui ‘zero din zece’, cred că, împreună cu celelalte cluburi, putem reuși să construim solidar un campionat intern puternic și relevant la nivel internațional.  Acționând rațional și cu fairplay. «Unu din zece» i-ar putea ‘contamina’ și pe ceilalți nouă”, a transmis Nicolescu, prin intermediul rețelelor de socializare.

Urmăriți Playsport.ro și pe