FCSB anunță că ia TOT după decizia ÎCCJ. Avocatul explică: „Palmaresul e la FCSB. Tot, din 1947”. Detalii din dosar

Alex Matei 28.03.2023, 16:21
FCSB anunță că ia TOT după decizia ÎCCJ. Avocatul explică: „Palmaresul e la FCSB. Tot, din 1947”. Detalii din dosar

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis rejudecarea procesului legat de palmaresul istoric al Stelei.

Virgil Boglea, avocatul Asociației Steliștilor, parte implicată în proces, explică de ce titlurile și performanțele europene aparțin FCSB până la o decizie contrară a instanțelor. Boglea nu mai crede că o hotărâre a instanței împotriva FCSB mai este posibilă în urma anunțului de astăzi.

„Este o victorie. După ce veți vedea motivarea, veți vedea că recursul Asociației Salvați Steaua a fost admis în integralitate de Înalta Curte. Practic, azi ICCJ a spus: ‘Băi, băieți, vedeți că n-ați făcut bine ce ați făcut! Luați-o de la capăt. Nu poți să-l împarți ca pe un baton’. Problema e că CSA nu a formulat recurs, au acceptat să li se recunoască drepturile asupra performanțelor sportive din ’47 până în ’98.

Argumentele noastre nu sunt de bătut câmpii, nu sunt ale unor acoliți și nu sunt de luat în derâdere. Dimpotrivă! FCSB are tot palmaresul în momentul ăsta. Asta până la o decizie definitivă contrară, pentru care nu există argumente în acest moment. E aceeași Steaua București care a făcut performanță în ’86, aceeași Steaua pe care o știu toți”, a spus Boglea la Templul Sportului.

Decizia Înaltei Curți

Decizia nr. 513 Admite recursul declarat de pârâta Fotbal Club FCSB S.A. (fostă Fotbal Club Steaua Bucureşti S.A.) împotriva încheierii din 10 mai 2021 şi a deciziei nr. 1034A din 28 iunie 2021, pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a III-a civilă şi pentru cauze cu minori şi de familie.

Admite recursul declarat de intervenienta Asociaţia Salvaţi Steaua împotriva deciziei civile nr. 1034A din 28 iunie 2021, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a III-a civilă şi pentru cauze cu minori şi de familie. Casează încheierea şi decizia recurate şi trimite cauza spre rejudecare aceleiaşi instanţe de apel. Definitivă. Recurent ASOCIAŢIA SALVAŢI STEAUA Recurent SC FOTBAL CLUB FCSB SA (FOSTĂ FOTBAL CLUB STEAUA BUCUREŞTI SA)”

Urmăriți Playsport.ro și pe