Istvan Kovacs a rupt tăcerea. Ce a spus despre fazele controversate de la CFR-Petrolul și tot scandalul declanșat

Alex Matei 20.09.2023, 14:59
Istvan Kovacs a rupt tăcerea. Ce a spus despre fazele controversate de la CFR-Petrolul și tot scandalul declanșat

Iștvan Kovacs (39 de ani) a rupt tăcerea și a vorbit despre fazele controversate de la CFR Cluj – Petrolul 1-0, din etapa 9 a Superligii, care au declanșat un scandal imens în fotbalul românesc.

Oficialii de la Petrolul nu îl iartă pe Istvan Kovacs, după ce arbitrul din Carei le-a refuzat ploieştenilor două lovituri de pedeapsă în timpul meciului cu CFR Cluj.

Revoltat de deciziile lui Kovacs, Claudiu Tudor, preşedintele „Lupilor galbeni”, anunţă că va cere CCA-ului să nu îl mai delege pe acesta la partidele prahovenilor din Superligă.

Istvan Kovacs a recunoscut că a greșit

În plus, oficialul Petrolului spune că va duce lupta mai departe şi îi va face memoriu lui Kovacs la UEFA.

Arbitrul FIFA a stat de vorbă cu reputatul jurnalist Ovidiu Ioanițoaia pe tema celor două faze controversate, în urma cărora cei de la Petrolul au solicitat două lovituri de la 11 metri.

Kovacs a recunoscut că a greșit doar la faza din minutul 49, atunci când Ajeti s-a proptit cu talpa pe glezna lui Pedro.

„A fost 11 metri și trebuia să fluier”, i-a spus Kovacs lui Ioanițoaia.

Centralul a negat însă că arbitrul din camera VAR, Horia Mladenovic, i-ar fi strigat; ”Penalty! Penalty”. Mai mult, Kovacs a spus că această variantă, care se pare că a fost lansată din tabăra celor de la Petrolul nu este decât ”o mare minciună”.

Ovidiu Ioanițoaia a precizat că despre a doua fază controversată, cea cu Sava în prim plan, nu l-a întrebat pe Kovacs, deoarece consideră că acolo nu se pune deloc problema acordării unui 11 metri.

Gigi Becali, discurs furibund la adresa lui Istvan Kovacs. „Îl retragem în apartamentele lui de la Cluj”

Gigi Becali (65 de ani) l-a atacat dur pe Istvan Kovacs după meciul din Gruia și l-a acuzat pe arbitru că nu a acordat un penalty pentru echipa prahoveană.

„Cum poate să facă un om așa ceva. Ai VAR, Pentru ce mai ai VAR? Au atâta obraznicie. Mare lucru să-l vedem pe Istvan Kovacs la FCSB – Rapid.

Să arate că e corect. Poate să-l dea și cu OSK. Acum nu-l mai dă pe Feșnic, nici pe Kovacs… Pe cine să0l dea să arbitreze. Pe Porumboiu? Dacă mă arbitrează Porumboiu nu mai iau titlu în veci. Au zis ca mă cheamă la Comisii.

Știi ce am zis la avocat? Pe stick, două faze, 11 metri, trimite-le apărarea mea. Așa ceva ce a făcut el aseară…îi ia FIFA licența că nu mai ai discernământ.

Poți să-i dai miliarde lui Colțescu, că el nu face, el crede în Hristos. Am auzit că merge la Biserica, se împărtășește și dacă face lucruri de astea nu face hoții”, a spus Gigi Becali la Fanatik.

Urmăriți Playsport.ro și pe