Vedeta de națională a fost pusă sub acuzare. Ar fi adus 1300 de kilograme de cocaină în țară. Detalii ireale

George Drafta 30.05.2023, 21:18
Vedeta de națională a fost pusă sub acuzare. Ar fi adus 1300 de kilograme de cocaină în țară. Detalii ireale

Şoc în Olanda! Unul dintre cei mai importanţi jucători batavi din ultimii 10 ani a fost pus sub acuzare pentru importul a peste 1300 de kilograme de cocaină.

Quincy Promes este vizat într-un dosar instrumentat de procurori pentru două loturi de aproximativ 650 de kilograme și respectiv 713 de kilograme de cocaină interceptate în portul Anvers în ianuarie 2020. Informaţia a fost distribuită prin intermediul portalului Het Parool.

Acestea ar fi avut o valoare de piaţă de 75 de milioane de euro. Fostul jucător al lui Ajax și al naţionalei olandeze era deja suspectat de implicare în trafic de droguri și participare la o organizație criminală. Audierea preliminară este programată lunea viitoare. Însă Promes ar putea să nu fie prezent.

Quincy Promes, sursă foto: Imago / Stupnikov Alexander/FC Spartak
Quincy Promes, sursă foto: Imago / Stupnikov Alexander/FC Spartak

El evoluează în Rusia, la Spartak Moscova, formaţie care va încheia în acest weekend parcursul din acest sezon. Dacă nu vine în Olanda, cazul „poate fi tratat de instanță fără prezența lui, dar cu un avocat autorizat de acesta”, conform ultimelor infomaţii.

Plin de dosare

Avocatul lui Promes, Robert Malevicz, nu vrea încă să comenteze pe fond. „Voi face asta în timpul înfăţişării de săptămâna viitoare”, a asigurat apărătorul fotbalistului. Aceasta nu este însă singura problemă pentru fotbalistul în vârstă de 31 de ani.  Într-un alt caz, Promes este suspectat de agresiune gravă.

Promes, în timpul meciului contra Cehiei de la Euro 2020
Promes, în timpul meciului contra Cehiei de la Euro 2020

Acesta și-a înjunghiat vărul în genunchi la un moment festiv în familie. Promes a negat întotdeauna acest lucru, dar în convorbirile telefonice pe care poliția le-a interceptat, a mărturisit fapta. Justiția l-a suspectat de tentativă de omucidere, dar nu a strâns probe suficiente la vremea respectivă pentru a-l incrimina. În martie anul trecut, instanța a redeschis ancheta, iar audierile vor continua pentru stabilirea adevărului.

Carieră impresionantă

Atacantul a mai evoluat în trecut pentru Spartak Moscova, echipă la care s-a întors în 2021. Este a doua echipă străină pentru care Promes a jucat pe parcursul activităţii sale profesioniste. a îmbrăcat triocul sevillei în perioada 2018-2019. În rest au fost experienţe în Eredivisie pentru echipe precum Twente, Go Ahead Eagles şi Ajax. Pentru echipa naţională, Promes are 7 goluri marcate în 50 de meciuri. El a fost în lotul Olandei pentru Euro 2020.

Urmăriți Playsport.ro și pe