Budescu ar cam vrea în Turcia. Mijlocașul Astrei a recunoscut unde dorește să joace

Gabriel Peneș / 22.01.2021, 08:41
Budescu ar cam vrea în Turcia. Mijlocașul Astrei a recunoscut unde dorește să joace

Unul dintre puținii mijlocași creativi din fotbalul nostru e gata de o nouă experiență „afară”. Budescu ar cam vrea în Turcia. „Vreau să joc alături de Alibec”, a declarat pentru Look Sport, jucătorul ce va împlini 32 de ani luna viitoare. Cei doi au fost colegi atât la Astra, cât și la FCSB. Albesc s-a transferat la Kayserisport în octombrie. Echipa a fost preluată de curând de Dan Petrescu.

Budescu ar cam vrea în Turcia

Aproape indiferent de vârstă, jucătorii români visează la contracte în străinătate. Budescu ar cam vrea în Turcia. Într-un interviu acordat Look Sport, mijocașul Astrei Giurgiu a declarat că urmărește cu atenție campionatul Turciei. El așteaptă oferte din zonă, în condițiile în care contractul cu Astra expiră în această vară. Budescu a declarat că vrea să joace din nou alături de Denis Alibec, care este acum la Kayserispor, echipa pregătită de Dan Petrescu. Cei doi au fost colegi atât la Astra, cât și la FCSB.

Vorbesc cu el, am vorbit şi acum după meci, am văzut că s-a accidentat şi am vrut să văd ce s-a întâmplat. I se simte lipsa, era golgheterul echipei, dar mă bucur pentru el că a plecat în Turcia şi acum a marcat. Tot timpul vreau să joc alături de el, ne înţelegem foarte bine şi poate pe viitor, de ce nu, o să avem şansa să jucăm din nou împreună. Mă bucur că a venit Dan Petrescu la echipă, cred că pot termina între primele 10 echipe”, a spus Constantin Budescu pentru Look Sport.

Budescu ar cam vrea în Turcia
Budescu s-a înțeles perfect cu Șumudică, sub comanda căruia a cucerit titlul cu Astra, în 2016

Mijlocașul Astrei a recunoscut unde dorește să joace

Constantin Budescu are încredere și că Marius Şumudică va reuşi şi la Rizespor, echipă pe care a preluat-o recent. Budescu şi Şumudică au colaborat perfect la Astra, reuşind să câştige titlul în Liga 1 în 2016. Şumudică a declarat recent că nu vrea să-l aducă deocamdată la Budescu la Rizespor, întrucât are alte ţinte de transfer. Una dintre ele a fost atinsă: venirea lui Damjan Djokovic de la campioana CFR Cluj. Budescu a mai avut două scurte experiențe „afară”. Una la chinezii de la Dalian Yifang, cealaltă la Al-Shabab, în Arabia Saudită. Cota de piață a lui Budi este de 2 milioane de euro.

Cred că o să reuşească, pentru că e un antrenor foarte bun şi a demonstrat asta peste tot pe unde a fost. Nu am vorbit recent (n.a. – despre un eventual transfer în Turcia). Nu sunt foarte în temă cu ce s-a întâmplat acolo, dar probabil au fost unele discuţii şi nu au ajuns la un numitor comun”, a spus Budescu despre Șumi.