Bursa transferurilor, rezultatele din amicale, bătălia din retur și greva de la Dinamo: subiectele zilei la Playsport LIVE!

Sorin Chiriac 16.01.2023, 13:59

Revenim în forță în 2023, la Playsport LIVE! Emisiunea dedicată suporterilor din România reîncepe, în săptămâna în care se dă startul Superligii! Vom analiza împreună cu voi transferurile realizate până acum de principalele echipe din România, rezultatele din partidele amicale și meciurile primei etape din 2023, care va debuta vineri.

CFR, campioana transferurilor, FCSB l-a luat pe Sorescu, Rapid e în joc de glezne

Se știe că perioada de transferuri din prima ligă a României se încheie pe data de 13 februarie, adică peste o lună, așa că multe echipe nu se grăbesc încă să transfere fotbaliști, așteptând ultimele zile de mercato. Chiar și așa, pentru că meciurile încep încă din această săptămână, echipele de top au înregimentat deja fotbaliști importanți, campioană fiind și de această dată CFR Cluj. Patru fotbaliști noi are la dispoziție Dan Petrescu. Este vorba despre fundașul central Bogdan Țîru (28 ani), adus din Polonia, de la Jagiellonia, în schimbul a 250.000 de euro, Ermal Krasniqi (24 ani) mijlocaș kosovar de la Ballkani, transferat pentru 200.000, Anton Maglica (31 ani), venit liber de contract de la Apoel Nicosia și Andrei Peteleu (30 ani), revenit la CFR, după o experință în Ungaria, la Kisvarda.

FCSB nu a transferat mult, dar a făcut-o bine, repatriindu-l pe fostul ”câine roșu”, Deian Sorescu, de la liderul din Polonia, Krakow. Și CSU Craiova s-a întărit, cu doi jucători noi: Alexandru Ișfan, adus de la FC Argeș, în schimbul a 650 de mii de euro, și fundașul central macedonean Gojko Zajkov, adus din Ucraina, de la Vorskla Poltava, și evaluat la 600.000 de euro. Gică Hagi și-a întărit echipa cu trei fotbaliști, Mateus (FC Botoșani), Baravykas (liber de contract) și Kevin Boli (FC Botoșani), plus Nicolas Popescu (revenit din împrumutul la FC Voluntari). Surpriza perioadei de mercato este Rapid, care nu a reușit niciun transfer până la acest moment, deși antrenorul Adrian Mutu își dorește foarte mult jucători noi. Totuși, este de așteptat ca, în perioada următoare, și giuleștenii să opreze cel puțin două-trei mutări.

Grevă la Dinamo!

Continuă incertitudinea la Dinamo. Astăzi dimineață, fotbaliștii „câinilor” au boicotat antrenamentul din cauza restanțelor salariale și a problemelor de acest gen care nu s-au rezolvat nici după sărbători. Fotbaliștii alb-roșii au refuzat să se echipeze și să iasă la antrenament. Ovidiu Burcă, tehnicianul echipei, a încercat să-i convingă, însă elevii săi au ales să boicoteze pregătirea. Fotbaliștii din actualul lot sunt neplătiți, unii dintre ei au de recuperat bani chiar și din luna noiembrie. Din informațiile Playsport.ro, ei ar fi trebuit să primească un salariu pe 15 ianuarie. Vlad Iacob, Răzvan Zăvăleanu și Elias Bucurică urmau ca în cursul acestei zile să poate un dialog cu elevii lui Ovidiu Burcă, pentru a-i convinge să revină la semntimente mai bune.

Playsport LIVE revine în forță, cu Chiriac și Mureșanu în formă maximă!

Așa cum v-au obișnuit, jurnaliștii Sorin Chiriac și Cătălin Mureșanu vor fi în formă maximă și vor aborda cu curaj toate subiectele importante ale zilei. Vom discuta despre transferurile din Superligă, rezultatele din amicale, dar și despre criza de la Dinamo, declanșată astăzi de jucători.

Playsport LIVE este programat în fiecare săptămână, luni, marți și vineri, de la 18:00. Emisiunea poate fi urmărită pe site-ul www.playsport.ro, pe pagina de Facebook și pe canalul nostru de YouTube: https://bit.ly/3KzyUKl.

Urmăriți Playsport.ro și pe