”Ca adversar, m-aș pune în fund. Dinamo va retrograda”. A jucat la ”Câini”, dar nu are încredere în lot. Exclusiv

Ioan Valentin Oprea 25.09.2023, 19:39
”Ca adversar, m-aș pune în fund. Dinamo va retrograda”. A jucat la ”Câini”, dar nu are încredere în lot. Exclusiv

Crescut la juniorii lui Dinamo Bucureşti, Dacian Varga nu o vede deloc bine pe trupa pregătită de Ovidiu Burcă pe parcursul acestui sezon.

După trei eşecuri la rând suferite de „câini” în Superligă, fostul campion al României, cu Unirea Uziceni, crede că alb-roşiii vor avea de tras din greu pentru a-şi păstra locul în prima divizie.

Se simte lipsa unui nouar clasic

Varga susţine că defensiva dinamovistă a făcut gafe de cascadorii râsului în ultima etapă, în timpul partidei cu Farul Constanţa, şi afirmă, de asemenea, că trupa din Şoseaua Ştefan cel Mare duce acut lipsă de un atacant veritabil.

Dinamo va avea un campionat foarte greu. Cu acest lot le va fi greu să se mențină. Nu au un atacant și am mai spus bine. Au rezolvat problema fundașilor centrali, deși la meciul cu Farul a fost de cascadorii râsului. Au arătat pe final ca o echipă de Liga 3″, a explicat Varga, la emisiunea PlaySport Live.

Dă vina pe Burcă pentru seria neagră a alb-roşiilor

Fostul fotbalist de la Sportul Studenţesc şi Unirea Urziceni e de părere că antrenorul principal al alb-roşiilor, Ovidiu Burcă, poartă, la rândul său, o parte importantă de vină pentru seria neagră a „câinilor” din campionat.

Varga cere mai mult pragmatism din partea căpitanului Patriche şi a celorlalţi coechipieri ai săi şi transmite că jocul de construcţie al lui Dinamo nu funcţionează deloc bine. Aceste susţine că e recomandat ca, în unele partide, Burcă să mizeze mai mult pe contraatacuri şi să nu insiste pe atacurile poziţionale.

Nu-l înțeleg pe Burcă de ce tot exagerează cu posesia. Au fost meciuri în care nu e ok să te iei cu adversarul la posesie. Ok, au fost mai buni, dar au pierdut cu 0-2. Cu Craiova, la fel. I-aș vedea mult mai pragmatici, mai avântați. Și un egal ar fi bun. Până la urmă, ești echipa de Liga 2, care a promovat”, a mai completat Varga.

Varga râde de pasele dinamoviştilor

Acesta nu se fereşte deloc de cuvinte şi râde de modul în care decurg atacurile dinamoviste. În comparaţie cu Dinamo, spune Varga, Oţelul e cu mai multe clase peste.

În concepţia fostului campion al României, formaţia pregătită de Dorinel Munteanu ştie exact când este cazul să forţeze pe atacurile poziţionale şi când este mai bine să se închidă în defensivă şi să apere rezultatul de pe tabela de marcaj.

În schimb, îmi place foarte mult Oțelul. Una e să faci posesie la antrenament și una e să faci posesie la meci. Și dacă tot faci posesie, fă-o progresivă. Eu, ca adversar, m-aș pune în fund pe gazon la posesia lor. Ei pasează numai prin apărare, a încheiat”, pe un ton categoric, Varga.

Urmăriți Playsport.ro și pe