Ca niciodată! Simona Halep, în umbra Soranei Cîrstea. Verdictul dat de CTP i-a uimit pe toți

Moldoveanu Camelia 24.01.2022, 14:07
Ca niciodată! Simona Halep, în umbra Soranei Cîrstea. Verdictul dat de CTP i-a uimit pe toți

Cristian Tudor Popescu (CTP) o laudă pe Sorana Cîrstea după meciul pierdu în fața polonezei Iga Swiatek, scor 7-5, 3-6, 3-6. De acestă dată, Simona Halep s-a aflat în umbra iubitei lui Ion Ion Țiriac. După ce ambele românce au fost eliminate de la Australian Open, verdictul oferit de cunoscutul gazetar este unul uluitor.

CTP, de această dată de partea Soranei Cîrstea

Simona Halep (15 WTA) a pierdut în fața franțuzoaicei Alize Cornet (61 WTA), scor 4-6, 6-3, 4-6. La câteva ore distanță și Sorana Cîrstea(38 WTA) cedat în fața polonezei Iga Swiatek (9WTA), scor 7-5, 3-6, 3-6. Spre deosebire de Halep care a acuzat grave probleme de sănătate pe tot parcursul meciului, Cîrstea a luptat intens împotriva favoritei numărul 7 de la Australian Open.

Un fin cunoscător al tenisului, CTP consideră să ambele jucătoare de tenis din România ar fi putut încheia cu o victorie. Evoluția iubitei lui Ion Ion Țiriac a fost amplu dezbătută de către cunoscutul gazetar.

Ambele meciuri ar fi putut avea alt sfârșit, atât Simona, cât și Sorana ar fi putut câștiga ambele meciuri. În cazul meciului Soranei, un meci pe contre, aproape niciun fel de minge de apărare, de umplutură, să fie în teren ca să fie pusă, atât Iga, cât și Sorana au atacat fiecare minge, cu fiecare minge au vrut să facă mereu câte ceva să câștige punctul.

Sorana a jucat dintotdeauna așa, mă uit la ea de mai bine de 10 ani, e cea mai spectaculoasă jucătoare dintre jucătoarele noastre, știe tot, tenis complet și foarte agresiv.

Singurul parametru, care a împiedicat-o, în afara accidentărilor și ele dese, să joace cel mai bun tenis al ei, a fost procentajul.
Procentajul determinat de starea pishică, în primul rând, ea nu a reușit să își strunească nervii, să se concentreze, să câștige punctele importante prin stabilitate.

Acum e o jucătoare matură, s-au închegat lucrurile, s-a adunat jocul ei și de aici acest Australian Open făcut foarte bun de Sorana și ea va continua să joace bine și în turneele următoarele”, a mai spus CTP, la ProX.

Vezi pe Playsport.ro cine i-a fost alături Soranei Cîrstea în meciul care a eliminat-o de la Australian Open. Nimeni nu s-ar fi așteptat să-l vadă în lojă.

Simona Halep, urmări dezastruoase după eliminarea de la Australian Open

La startul Australian Open 2022, Simona Halep se afla pe locul 15 WTA. Din păcate, în urma eliminării din optimile de finală, Simona va pierde nu mai puțin de 540 de puncte în ierarhia WTA Live. Românca avea de apărat 780 de puncte, aferente semifinalei din 2020. În urma parcursului de la această ediție, Halep a obținut doar 240 de puncte. Cu un minus de 540 de puncte, Simona rămâne cu un total de 2.117 și coboară astfel pe locul 23 în clasamentul WTA Live.

Simona Halep mai poate pierde poziții în clasamentul WTA în cazul în care Madison Keys (35 WTA) ajunge în finală sau câștigă competiția, Alize Cornet (37 WTA) ajunge în finală sau câștigă competiția, Sorana Cîrstea (31 WTA) ajunge cel puțin în semifinale sau Kaia Kanepi (92 WTA) câștigă competiția.

La finalul anului trecut, când a plecat în Australia, Simona Halep își anunțase obiectivul îndrăzneț pentru 2022. Simona a încheiat sezonul 2021 pe poziția 20 în clasamentul mondial. Constănțeanca a declarat clar că aspiră la revenirea în Top 10 WTA.

Visul meu este să ajung din nou în Top 10”, spunea Simona Halep pe aeroportul „Henri Coandă”, la plecarea spre Melbourne.

Urmăriți Playsport.ro și pe