Cadou pentru Gigi Becali. „Nu e penalty niciodată la Keșeru!” Explicațiile lui Ion Crăciunescu, după ce Marcel Bîrsan a pus umărul la victoria FCSB

Robert Zanfir / 16.10.2021, 23:41
Cadou pentru Gigi Becali. „Nu e penalty niciodată la Keșeru!” Explicațiile lui Ion Crăciunescu, după ce Marcel Bîrsan a pus umărul la victoria FCSB

Marcel Bîrsan a dictat foarte ușor penalty la căderea lui Keșeru, iar Ion Crăciunescu spune că nu se impunea dictarea unei lovituri de la 11 metri. Arbitrul meciului de la Buzău, câștigat de roș-albaștrii cu 3-0 în fața Mioveniului, a fost atacat de Gigi Becali în mai multe rânduri.

FCSB a câștigat nesperat de ușor, 3-0 cu Mioveni, un meci care se anunța infernal, după valurile de infectări care au decimat lotul echipei lui Edi Iordănescu. Florin Tănase a deschis scorul din penalty, după o lovitură de la 11 metri acordată eronat de Marcel Bîrsan.

Cadou pentru Gigi Becali. Explicațiile lui Ion Crăciunescu, după ce Marcel Bîrsan a pus umărul la victoria FCSB

Andrei Dumiter a mărit diferența, în urma unei faze în care același Keșeru este într-o poziție suspectă de offside. Tot Keșeru a marcat golul serii, ultimul al partidei.

Ion Crăciunescu a analizat după meci fazele controversate. Fostul mare arbitru spune că nu se impunea niciodată penalty la căderea lui atacantului FCSB.

Nu este penalty niciodată la Keșeru, decât dacă vrea arbitrul. Știți cum se spune: e penalty… dacă dă arbitrul (râde – n.r.)

Așa ceva poate să fie penalty numai dacă jucătorul saltă piciorul și îl împiedică pe adversar. Atunci este penalty, dar acum nu e vorba de așa ceva. Jucătorul din apărare este cu spatele la adversar, atacă mingea, nu ridică piciorul. Nu ai cum să dai penalty niciodată. E imposibil.

(Despre golul lui Dumiter – n.r) E o fază foarte grea. Pare să fie offside (la Keșeru – n.r.), pentru că mâna nu se ia în calcul, dar este fază de VAR
Ion Crăciunescu, la Digi Sport.

Opinia actualului analist TV este sprijinită de fostul președinte de imagine al FCSB, Helmut Duckadam. Acesta susține că penalty-ul acordat de Marcel Bîrsan a fost unul gratuit.

Cu toate acestea, fostul mare portar din Ghencea susține că victoria roș-albaștrilor este indiscutabilă.

„Nu putem pune la îndoială victoria FCSB-ului, dar acesta n-a fost penalty. Nu a fost nimic! Keșeru nu are nicio treabă cu mingea. Scarlatache lovește mingea, Keșeru se împiedică în picioarele lui Scarlatache”, a spus Duckadam.

FCSB – MIOVENI. ECHIPELE DE START

FCSB: A. Vlad – Haruț, Vinicius, Miron, Radunovic – Olaru, Perianu, Fl. Tănase – I. Stoica, Keșeru, Dumiter
REZERVE: Târnovanu, Musi
ANTRENOR: Edward Iordănescu

CS MIOVENI: I. Popescu – Garutti, Scarlatache, Burnea – Oancea, Dat, Vereș, Dumitriu, Buziuc – A. Cristea, Rusu
REZERVE: Sima, Al. Iacob, Cierpka, Panait, Balaur, Șerbănică, Rădescu, Ciucureanu, Blănaru
ANTRENOR: Alexandru Pelici

Stadion: Gloria (Buzău)
Arbitru: Bîrsan Marcel (Bucureşti) / A1: Avram Valentin (Bucureşti), A2: Marchidanu Marius Cristian (Brăila)

Dacă îl vezi pe Bîrsan arbitru… Nu vreau să mai jignesc, dar pune, mă, un arbitru bun. Ei nu-l știu pe Bîrsan? Nu-l văd? Eu nu cred că vorbește, nu cred că are atâta stăpânire ca să fie arbitru. Nu vreau să fac păcat, dar nu se poate! Cred că cel care îl deleagă pe Bîrsan se uită la istoria lui
Gigi Becali