„Cadouri” de la greci pentru Răzvan Lucescu la PAOK Salonic. Urmează metamorfoza fostei campioane

Sorin Chiriac / 30.05.2021, 18:29
„Cadouri” de la greci pentru Răzvan Lucescu la PAOK Salonic. Urmează metamorfoza fostei campioane

„Cadouri” de la greci pentru Răzvan Lucescu la PAOK Salonic. Revenirea „generalului” la gruparea „vulturului cu 2 capete din nord” a reaprins speranța în rândul fanilor. Dar l-a ambiționat și pe patronul Ivan Savvidis să treacă la un alt nivel de strategie a dezvoltării clubului. Și nu e vorba doar de banii pe care magnatul greco-rus îi va investi.

„Cadouri” de la greci pentru Răzvan Lucescu la PAOK Salonic

Se spune să te temi de asemenea daruri, dar acum nu e cazul. „Cadouri” de la greci pentru Răzvan Lucescu la PAOK Salonic. Tehnicianul român a revenit la gruparea de pe malul Mării Egee. Lucrul acesta a dat un nou impuls oficialilor, fanilor și patronului clubului. Spre deosebire de „calul troian”, „darul” fatal oferit Troiei de către greci, acum lucrurile merg în direcția bună. În primul rând, patronul Ivan Savvidis (62 de ani) a promis o sumă de 20 de milioane de euro pentru transferuri. Aceasta poate să și crească, dacă tehnicianul român de 52 de ani o va dori.

Au existat deja discuții între Savvidis și Lucescu despre cum va arăta noua echipă, iar conform surselor, omul de afaceri a demonstrat și ceea ce a spus într-un comunicat scris, anume că vrea echipa în elita Europei. A vorbit cu antrenorul român pentru o sumă de 20 de milioane de euro pe care o va avea la dispoziție pentru a construi echipa și să transfere jucători pe placul său”, a anunțat publicația metrosport.gr.

Dar lucrurile nu se limitează la bani, ci la o întreagă schimbare de mentalitate asupra dezvoltării clubului. Iar un alt pas este aducerea unui director sportiv din Olanda, țara ce are, probabil, cea mai bună politică în privința promovării tinerilor jucători.

„Cadouri” de la greci pentru Răzvan Lucescu la PAOK Salonic. Urmează metamorfoza fostei campioane
„Cadouri” de la greci pentru Răzvan Lucescu la PAOK Salonic. Patronul Ivan Savvidis vrea să schimbe strategia de funcționare a clubului

Urmează metamorfoza fostei campioane

Este vorba de Johannes Spors, directorul sportiv care se pregătește să o părăsească pe Vittesse Arnhem, scriu cei de la Gazzetta.gr. Echipă batavă a reușit performanța de a se clasa pe locul 4 în Eredivise. Un olandez în această funcție denotă o regândire a strategiei în legătură cu aducerea și promovarea unor tineri fotbaliști. Aceștia, ulterior, pot fi vânduți pe milioane bune de euro. Sigur, în condiții de performanță sportivă, fix lucrul pe care thesalonicienii îl speră, din nou, de la Lucescu. Mai mult, formația din Salonic a anunțat pe site-ul oficial programul cantonamentului de pregătire.

Acesta va avea loc în Austria și Olanda, în perioada 29 iunie – 13 iulie. De organizarea stagiului se va ocupa una dintre cele mai mari companii specializate în evenimente sportive, Onside. Aceasta colaborează nume mari din fotbal precum Borussia Dortmund, Gladbach și Standard Liege. PAOK va susține, probabil, 4-5 meciuri de pregătire în cadrul acestui stagiu în pregătirea partidelor din Conference League. Echipa condusă spre titlu de Răzvan Lucescu, în 2019, a terminat pe locul 2 acest sezon. Însă diferența față de campioana Olimpiakos a fost uriașă, de 26 de puncte. Cu noile schimbări produse de revenirea lui Lucescu, cei de la PAOK speră în recâștigarea titlului. Și nu numai. Ci și în remodelarea modernă  a „chipului”  și funcționării clubului.