„Câini fioroși” doar în amicale! Dinamo a reușit să obțină un succes la limită în fața unei echipe de liga a doua

Bădulescu Silvian / 17.11.2021, 15:35
„Câini fioroși” doar în amicale! Dinamo a reușit să obțină un succes la limită în fața unei echipe de liga a doua

Dinamo București a profitat de pauza prilejuită de competițiile internaționale și a disputat două meciuri amicale. „Câinii” s-au impus împotriva divizionarelor secunde FC Buzău și Astra Giurgiu, la limită.

Victorii consecutive în amicale

În partidele oficiale, echipa din Șoseaua Ștefan cel Mare nu stă bine deloc. Aceștia n-au adunat decât opt puncte și ocupă locul 15 în clasament, penultimul. Trupa antrenată de Mircea Rednic este singura din acest sezon care nu a câștigat vreun punct în deplasare. Toate cele opt adunate au fost obținute pe bătrânul stadion „Dinamo”.

Totuși, în amicale, aceștia se descurcă mai bine. Sâmbătă, Dinamo s-a deplasat la Buzău, unde a susținut o partidă amicală a două reprize de 60 de minute în compania echipei de pe locul cinci, FC Buzău. „Câinii” s-au impus cu 3-2, prin golurile marcate de Deian Sorescu (minutul 34), autogol Ghiha (minutul 82) și Tomas Vestenicky (minutul 107). Pentru buzoieni a deschis scorul Cârstocea (minutul 7), iar Keita a stabilit scorul final (minutul 113).

Astăzi, începând cu ora 12.30, dinamoviștii s-au deplasat în județul Prahova, pentru a juca cu Astra Giurgiu, pe stadionul „Conpet” din orașul Ploiești. Ca și la Buzău, alb-roșii s-au impus la limită, grație golurilor marcate de Ahmed Bani, din pasa lui Deian Sorescu (minutul 12) și Deian Sorescu, din pasa lui Alexandru Răuță (minutul 25). Giurgiuvenii au marcat după o gafă de proporții a lui Mihai Eșanu, în minutul 23, prin Dragu.

Deplasare la Voluntari

FC Voluntari este printre cele două echipe pe care Dinamo le-a învins în acest sezon. „Câinii” s-au impus cu 3-2 prin hattrick-ul reușit de Deian Sorescu în prima etapă a sezonului regular. Pentru ilfoveni au marcat Lorand Fulop (minutul 14) și Vadim Rață (minutul 66).

Lucrurile, însă, au luat-o într-o direcție total opusă pentru ambele echipe. Deși, istoric vorbind, Dinamo s-ar bate la play-off și FC Voluntari pentru evitarea retrogradării, lucrurile stau fix invers. Trupa antrenată de Liviu Ciobotariu este una dintre surprizele plăcute ale sezonului și ocupă locul 6, după 15 etape scurse, cu 25 de puncte acumulate.

Pe de altă parte, Dinamo a schimbat doi antrenori: pe Dario Bonetti, după eșecul cu FCSB și pe Sorin Colceag, care a fost interimar. Mircea Rednic a venit la cârma echipei, a adus mai mulți jucători, iar rezultatele trebuie să înceapă să se vadă pentru suflarea dinamovistă. În caz contrar, pentru prima dată în istoria de 73 de ani a clubului, echipa poate pica în eșalonul secund.

Meciul va avea loc pe stadionul „Anghel Iordănescu”, luni, de la ora 20.30. După acest meci, Dinamo urmează să primească vizita celor de la FC U Craiova.