„Câinii” trag în pianist! Îl lovesc pe Dusan Uhrin, după ultimele decizii: „E lipsit de caracter”

Robert Zanfir 22.03.2022, 16:42
„Câinii” trag în pianist! Îl lovesc pe Dusan Uhrin, după ultimele decizii: „E lipsit de caracter”

Dănut Lupu nu este de acord cu ultima decizie a lui Dusan Uhrin. Antrenorul lui Dinamo s-a plâns public despre problemele fizice ale jucătorilor, iar fostul mare fotbalist din Ștefan cel Mare l-a criticat pentru presupusa lipsă de respect față de Flavius Stoican, Mircea Rednic sau Dario Bonetti.

Dusan Uhrin jr (54 de ani) a reușit doar un punct în cele două partide de la revenirea pe banca lui Dinamo. Roș-albii au pierdut derby-ul cu Rapid și au remizat cu Sepsi. Urmașul lui Flavius Stoican și-a luat gândul de la salvarea directă de la retrogradare. Se plânge de starea în care a găsit echipa și spune că singurul obiectiv realist este victoria în barajul pentru supraviețuire.

Dusan Uhrin, criticat foarte dur de Dănuț Lupu: „A vrut să pară Dumnezeu”

Dusan Uhrin a fost adus la presiunea suporterilor, care au insistat ca tehnicianul care a salvat echipa în sezonul trecut să ajute clubul și în acest an. Totuși, antrenorul nu a reușit să îi câștige pe toți dinamoviștii:

„Vă spun eu ce a gândit acest Dusan Uhrin. El a vrut să pară Dumnezeu pentru Dinamo. A vrut să pară în ochii suporterilor ca marele salvator. Adică el a crezut că vine și salvează echipa de la retrogradare, apoi o să culeagă singur roadele muncii altora.

Așa cum au fost ei pe acolo, Bonnetti, Rednic și Stoican, să știți că oamenii ăștia au muncit. Nu au stat la cafele. Au muncit și ei după condițiile avute.

Mi se pare lipsit de caracter Dusan Uhrin. Nu poți să ieși public și să o tot dai pe pregătirea fizică precară a jucătorilor. Păi, ce faci? Dai în colegii antrenori? Nu știai unde ajungi? Credeai că ajungi pe la Real Madrid sau Bayern Munchen? Bonnetti, Rednic și Stoican trebuie să iasă și să vorbească, nu să îl lase pe Uhrin să arunce cu noroi în munca lor”, a declarat Lupu pentri ProSport.

  • EXCLUSIV. Vin și vești bune la Dinamo. „Câinii” au trecut cu bine de termenul fixat, luni, în procesul de insolvență. Sumele achitate în ultimele luni. Cheltuieli de peste 6,5 milioane lei!

„După ce a plecat de la Dinamo, Uhrin nu a fost angajat de nimeni”

Lupu îl compară pe Uhrin cu Nicolo Napoli. Spune că italianul, care a revenit a 8-a oară la FC U Craiova, tace și face.

„Dacă nu îți convine ceea ce ai găsit tu la echipă, păi de ce nu îți adunci oamenii din staff-ul tău personal de muncă? Dar îl ai? Nu îl ai! Ai venit doar cu o geantă pe umăr, de acasă, la aeroport. Nu ai staff că nu stă nimeni după tine șomer atâtea luni. După ce Uhrin a plecat de la Dinamo nu l-a angajat nimeni în atâtea luni. Și să nu îl comparați pe el cu Nicolo Napoli.

Și acest om s-a întors la Craiova, așa cum Dusan s-a întors la Dinamo, dar măcar italianul a tăcut din gură și a făcut treabă. Nu l-am văzut pe Napoli si iasă și să se plângă de condiția fizică a jucătorilor săi. Omul ăla a tăcut și a muncit. Uhrin nici măcar nu realizează că după declarațiile astea își pune și vestiarul în cap, dar asta e altă poveste”, a mai spus Dănuţ Lupu.

Cu 10 puncte, Dinamo este la 9 pași sub primul loc care asigură salvarea directă de la retrogradare, ocupat de Chindia. Următorul meci al bucureștenilor este chiar pe terenul echipei lui Emil Săndoi.

Trebuie să construim o echipă pentru baraj și să avem încredere în noi. Am văzut deja niște meciuri din Liga 2, dar nu am început să le studiez cu atenție. Am treabă cu meciurile din Liga 1.Nu vreau să vorbesc despre baraj, dar, în mod normal, trebuie să fim favoriți.

Am venit aici să salvez Dinamo, dar echipa are multe probleme. E mai greu acum decât anul trecut. Atunci, jucătorii erau mai concentrați. Avem jucători buni, dar trebuie să dea chiar mai mult de 100%”
Dusan Uhrin