Calificarea Simonei Halep la Australian Open 2021 i-ar scoate în față o nouă adversară teribilă

Giosanu Catinca / 16.02.2021, 08:48
Calificarea Simonei Halep la Australian Open 2021 i-ar scoate în față o nouă adversară teribilă

Simona Halep o înfruntă astăzi de la 10:00, în sferturile de finală de la Australian Open, pe Serena Williams. Va fi a 12-a întâlnire directă dintre Simona și Serena, iar sportiva din România va avea o nouă adversară teribilă dacă se va califica în semifinalele turneului de la Melbourne.

Câți bani câștigă Simona Halep dacă trece de Serena Williams

Meciurile de la Australian Open au ajuns în faza sferturilor de finală, acolo unde duelul Simona Halep – Serena Williams este capul de afiș.

Simona Halep, fostă finalistă în 2018 la Australian Open, s-a calificat în sfeturi după ce a învins-o în optimi pe poloneza Iga Swiatek, numărul 17 WTA și favorită 15, în meciul care a avut loc duminică. Cele două se întâlniseră de două ori anterior, victoriile fiind împărțite. În 2020, poloneza a eliminat-o pe Simona Halep în optimile de la openul francez. Întâlnirea anterioară a avut loc tot la Roland Garros, în 2019.

În cazul în care o va învinge astăzi pe Serena Williams, Simona Halep va încasa un premiu în valoare de 653.225 de dolari americani. De notat că premiul este mult mai mic față de edițiile anterioare ale turneului. Anul acesta, organizatorii au decis să acorde premii mai mari pentru jucătorii care au părăsit turneul din rundele de început.

Totuși, în pofida pandemiei, care are consecințe economice cumplite, premiile totale din acest an au înregistrat o ușoară creștere.  Concret, sunt cu 0,70% mai mari, față de anul precedent.

Noua adversară a lui Halep a pierdut doar 2 puncte pe primul serviciu în duelul cu Su-Wei Hsieh
Noua adversară a lui Halep a pierdut doar 2 puncte pe primul serviciu în duelul cu Su-Wei Hsieh

Calificarea Simonei Halep la Australian Open 2021 i-ar scoate în față o nouă adversară teribilă

Simona Halep are toate șansele să o elimine și pe Serena Williams ( 11 WTA). Jucătoarea de tenis este în formă excelentă, iar starea sa de sănătate este una bună. Numărul 2 în lume a spus că se simte bine, pentru că a reușit să se pregătească fizic chiar și în perioada de izolare dinainte de turneu.

Dacă o va învinge în sferturi pe americanca Serena Williams, locul 11 WTA şi cap de serie numărul 10, ”Simo” o va avea drept adversară pe Naomi Osaka.

Japoneza Naomi Osaka are 23 de ani și este locul 3 mondial și campioană en-titre la US Open. Până acum, ea a avut doar un singur meci în care cineva i-a pus cu adevărat probleme. Este vorba despre cel cu Garbine Muguruza, partidă care s-a disputat în optimi.

La un moment dat, japoneza a vorbit despre un posibil duel cu Halep sau cu Williams.

Niciodată nu mă uit la tabloul principal ca să văd cu cine aș putea juca în următorul tur, dar toată lumea mi-a zis despre posibilul adversar și am aflat cine ar putea fi. O să fie o întâlnire foarte distractivă.”, a declarat Naomi Osaka, după ce s-a calificat în semifinale la Australian Open.

Simona Halep a învins-o ultima dată pe americancă în finala turneului de la Wimbledon din 2019.