Calvarul trăit de Alex Chipciu la CFR Cluj. Cine l-a avertizat pe actualul fotbalist de la Universitatea Cluj

Gabriel-Alexandru Ioniță / 27.06.2022, 13:42
Calvarul trăit de Alex Chipciu la CFR Cluj. Cine l-a avertizat pe actualul fotbalist de la Universitatea Cluj

Alex Chipciu a oferit primele declarații după ce s-a despărțit de CFR Cluj și a semnat cu marea rivală, Universitatea Cluj. Fotbalistul în vârstă de 33 de ani a catalogat perioada petrecută în Gruia drept una „neagră” pentru el și a dezvăluit că a fost sfătuit să nu semneze cu echipa ardeleană de către Marius Șumudică.

Alex Chipciu consideră că perioada CFR Cluj a fost una „neagră” pentru el

Acesta i-a spus la acel moment mijlocașului că nu ar fi de bun augur pentru el să revină în Liga 1 la o rivală a FCSB-ului, fosta sa echipă. Dar Alex Chipciu a dezvăluit că atunci nu a considerat că există o așa mare rivalitate între FCSB și CFR Cluj. Așa că nu a ținut cont de acea sugestie.

A fost o perioadă neagră. Cu Edi Iordănescu a fost foarte bine, am jucat, am marcat. Și cu Marius Șumudică. Dan Petrescu e un antrenor foarte bun, a câștigat patru campionate. Nu vreau să intru în polemici. Marius Șumudică mi-a zis să nu mă întorc în România la rivală, dar nu am ascultat. Când eram eu la Steaua (n.r. FCSB), rivalitatea cu CFR Cluj nu era așa mare”, a spus Alex Chipciu potrivit Antena Sport.

Rivalii de la U. Cluj au de câștigat în urma acestei rupturi

Chipciu este așteptat cu mare entuziasm la Universitatea Cluj. Erik Lincar, antrenorul „șepcilor roșii”, care a subliniat faptul că fostul internațional a trecut prin momente dificile la rivala CFR, este de părere că mijlocașul de bandă se va impune rapid în primul 11 și chiar că ar putea să revină la echipa națională în scurt timp.

„În primul rând, trebuia să fie o înțelegere între el și CFR Cluj pe anumite restanțe financiare. El și-a dorit să rămână în Cluj. Eu l-am dorit în echipa mea. Am avut o discuție cu el, cred foarte mult în acest transfer.

Nu cred că a fost prea fericit în ultimii doi ani, nu prea a jucat, deși a fost decisiv pentru echipa lui. Sper să reușească să aibă evoluții foarte bune pentru noi, să dea goluri și assist-uri.

Pot să existe unele situații, e importante o comunicare cu antrenorul. Când un jucător are randament e normal să-i dai șansa să joace titular. Sper să dea randament bun la echipa noastră. S-ar putea să fie într-o formă bună. Are experiență, poate să fie unul dintre lideri. Noi mai avem jucători importanți. În general, îi consider pe toți lideri, îmi place să am o echipă în care să fim ca frații.

Asta depinde de el (n.r. – revenirea la echipa națională), de evoluțiile lui, de randamentul pe care îl va da la echipa noastră. Apoi depinde de selecționer dacă intră în planurile tactice și dacă mizează pe el”, a spus antrenorul Universității Cluj conform sursei citate.

CFR Cluj, aproape de o lovitură uriașă în mercato! Florin Niță negociază cu ardelenii