Campioana CFR Cluj, distrusă de Covid-19. Edi Iordănescu, mărturisiri înfiorătoare despre echipa din Grui

Moldoveanu Camelia / 03.04.2021, 23:53
Campioana CFR Cluj, distrusă de Covid-19. Edi Iordănescu, mărturisiri înfiorătoare despre echipa din Grui

Edi Iordănescu a mărturisit momentele înfiorătoare prin care a trecut CFR Cluj din cauza pandemiei Covid-19. Acesta încearcă să dea uitării înfrângerea umilitoare pe care au suferit-o cei din Grui în meciul cu FCSB și să se gândească la confruntarea cu Dinamo. Antrenorul vede doar varianta victoriei în fața „câinilor”.

Edi Iordănescu mărturisește că le-a fost frică tuturor să meargă la antrenamentele CFR Cluj

CFR Cluj, echipa devastată de Covid-19
CFR Cluj, echipa devastată de Covid-19

După meciul pierdut cu FCSB, scor 0-3, Iordănescu a vorbit despre improvizația pe care a făcut-o în ultimul moment și despre cum Covid-ul i-a terifiat la antrenamente. Mario Rondon, Gabriel Debeljuh și Valentin Costache au fost absenți, împingându-l pe antrenor să apeleze la un 11 improvizat în meciul cu contracandidata la titlu, FCSB.

”Acest necaz cu pandemia ne-a afectat, ne-a pus la pământ, au căzut din start 3-4 jucători, am avut și din staff-ul tehnic, chiar și din staff-ul medical.

Ne-a stricat atmosfera, am mers la București pentru meciul cu FCSB pe un fond total opus față de ceea ce trebuia să fie.

Starea de spirit a fost la pământ, ne-a fost teamă să venim la muncă, ne-a fost teamă lângă cine stăm.

A venit pauza, am câștigat timp, am recuperat o parte din jucători. Lucrurile arată diferit pentru partida cu Dinamo”, a declarat Edi Iordănescu.

Vede doar o victorie la meciul cu Dinamo

Meciul CFR Cluj – Dinamo se joacă luni, de la ora 20.30 și va fi transmis în direct pe Digi Sport. Până arunci, Edi Iordănescu așteaptă meciul Universitatea Craiova – FCSB pentru calculele din playoff.  Din punctul antrenorului celor din Gruia, CFR Cluj are doar varianta victoriei.

”Dacă mă uit și analizez lotul lui Dinamo, luați individual sunt jucători de valoare, cu calitate. Să nu ne așteptăm că vine rezultatul doar dacă ne prezentăm pe teren.

Se vor motiva, au și un antrenor nou, cu experiență. Gigi Mulțescu știe să controleze vestiare, știe să motiveze jucători.

Noi nu avem decât varianta victoriei. După acest meci, noi avem direcții diferite, noi vom fi în playoff, ei, din păcate pentru fani, istoria lor, vor juca în playout”, a spus Edi Iordănescu.

Sprijin dinspre CFR Cluj pentru Mirel Rădoi

Edi Iordănescu îi i-a apărarea lui Mirel Rădoi
Edi Iordănescu îi i-a apărarea lui Mirel Rădoi

Antrenorul campioanei CFR Cluj are un exemplu elocvent în familie. Edi Iordănescu a aflat de la tatăl său ce înseamnă responsabilitatea conducerii echipei naționale. Actualul selecționer al al echipei naționale, Mirel Rădoi, a fost criticat după ultimele prestații ale „tricolorilor”. Doar trei puncte au adunat „tricolorii” în debutul preliminariilor pentru Campionatul Mondial din Qatar, din 2022. Dezamăgire mare, mai ales după eșecul de miercuri seara, de la Erevan, în urma căruia Mirel Rădoi se gândea chiar la demisie. Atacat din mai toate părțile, Mirel Rădoi are parte și de susținere. Și ea vine de la fiul unui fost selecționer al echipei naționale. Sprijin dinspre CR Cluj pentru Mirel Rădoi. Selecționerul este apărat de Edi Iordănescu.

Tehnicianul campioanei nu este nici el mulțumit de rezultatele „tricolorilor”, însă îl susține pe Mirel Rădoi.

Toți suntem nemulțumiți de rezultate, de joc. Echipa națională are resurse pentru mai mult. Este și un schimb de generații, chiar dacă îl facem treptat. Rămân susținător al lui Mirel Rădoi și al lui Nicolae Dică, care sunt doi antrenori tineri, cu perspective frumoase.

Avem datoria să îi susținem până la capăt. La sfârșit, vom trage linie, va fi o analiză și cine trebuie să ia măsuri va lua. Cât timp echipa națională este în obiectiv, cred că trebuie să îi susținem”, a declarat Edi Iordănescu.