Campioana CFR Cluj e pe marginea prăpastiei financiare. Formația din Gruia ar avea datorii mari

Marian Cărăvan / 08.04.2021, 15:07
Campioana CFR Cluj e pe marginea prăpastiei financiare. Formația din Gruia ar avea datorii mari

Campioana en titre trece prin mari probleme. Formația din Gruia ar avea datorii mari către fostul staff tehnic. Dan Petrescu s-a despărțit în toamna anului trecut de CFR Cluj, însă ardelenii le-au rămas datori oamenilor din staff-ul „Bursucului”. Suma nu e deloc de neglijat, iar păgubiții depun memorii la Comisia de Licențiere, pentru recuperarea banilor. CFR Cluj riscă să nu primească licența pentru sezonul viitor dacă nu își rezolvă problemele cu foștii angajați.

CFR Cluj, pe marginea prăpastiei financiare

Ape tulburi în Gruia. Campioana en titre nu și-a achitat obligațiile financiare către staff-ul lui Dan Petrescu, antrenorul de care gruparea din Gruia s-a despărțit în toamna anului trecut. Valeriu Bordeanu (antrenor secund), dar și Costin Curelea și Bogdan Aldea au de primit sume importante de la formațai ardeleană. Oficialii campioanei i-au tot amânat pe aceștia și ar vrea, spun gurile rele, să „volatilizeze” datoriile. Numai că Valeriu Bordeanu nu se lasă cu una, cu două, și a trecut la atac. Împreună cu ceilalți colegi din staff-ul lui Dan Petrescu. Fostul antrenor secund al campioanei vorbește de datorii din luna septembrie, ajungând atunci la un acord cu conducerea pentru ca banii să fie achitați în decembrie 2020. Dar nici acest termen nu s-a respectat, spune Bordeanu.

Datoria față de staff-ul lui Dan Petrescu ar fi undeva la 150.000 de euro. CFR Cluj ar putea întâmpina probleme în obținerea licenței dacă nu își achită datoria către Bordeanu, Curelea și Aldea. Din câte se pare, gruparea din Gruia ar vrea să profite de o derogare a Comitetului Executiv al UEFA, pentru a mai amâna plata datoriei. Modificarea regulamentului de licențiere le dă și mai mult timp cluburilor să poată achita integral datoriile aferente anului trecut.

Astfel, în cazul cluburilor care în ultimul an, 2020, au înregistrat venituri mai mici cu cel puțin 15% față de anul precedent, 2019, atunci un procent din aceste datorii, nu mai mult de 15%, poate fi plătit până la 30 iunie 2021, nu la finalul lunii aprilie, cât era până acum, în sistemul de licențiere.

La bază este inclusiv o circulară UEFA și o vom aplica doar în acest an. Comitetul Executiv a considerat că trebuie extins și pentru formațiile din Liga 1 și Liga 2. Aceste datorii pot fi doar către angajați, asigurări sociale și autorități fiscale”, a spus președintele FRF, Răzvan Burleanu.

Valeriu Bordeanu, unul dintre oamenii din staff-ul lui Dan Petrescu, depune memoriu pentru a-si recupera banii de la CFR Cluj
Valeriu Bordeanu, unul dintre oamenii din staff-ul lui Dan Petrescu, depune memoriu pentru a-si recupera banii de la CFR Cluj

Dezamăgit, Valeriu Bordeanu depune memoriu la Comisia de Licențiere

Strategia CFR-ului nu stă în picioare. Valeriu Bordeanu, Costin Curelea și Bogdan Aldea nu mai sunt angajați ai clubului și, prin urmare, aceștia trebuie să fie plătiți. De altfel, Valeriu Bordeanu merge până la capăt. Depune memoriu la Comisia de Licențiere pentru recuperarea banilor. CFR Cluj, pe marginea prăpastiei financiare.

Îmi pare rău! Lumea mă știe, nu sunt genul de om conflictual. Dar, asta este, voi depune memoriu la Comisia de Licențiere. Este doar a doua oară, în viața mea, când depun memoriu față de un club. S-a mai întâmplat când eram la Steaua lui Gigi Becali, când am avut acel conflict.

Nu am crezut că se va ajunge aici”, a spus Valeriu Bordeanu, pentru digisport.ro.

Fostul antrenor secund e dezamăgit de situație.

Sunt foarte dezamăgit! Nu mă așteptam la un astfel de tratament, mai ales că am stat mai bine de trei ani la CFR Cluj. Au fost situații în care am suplinit și funcția de antrenor principal, așa cum s-a întâmplat pe finalul sezonului trecut.

Am fost apropiat cu Marian Copilu (n.r. – președintele CFR Cluj). Cu el am făcut actul în numele clubului, pentru că și el ia deciziile”, a mai spus Valeriu Bordeanu.