Campioana CFR Cluj și-a găsit turnul de control pe care-l căuta. Se pregătește un transfer important

Giosanu Catinca / 24.02.2021, 18:53
Campioana CFR Cluj și-a găsit turnul de control pe care-l căuta. Se pregătește un transfer important

Campioana CFR Cluj i-a găsit înlocuitor unuia dintre fundașii săi. Oficialii se pregătesc să facă un transfer extrem de important.

Campioana CFR Cluj și-a găsit turnul de control pe care-l căuta

În vârstă de 36 de ani, Paulo Vinicius este unul dintre cei mai buni fundași din Liga 1. Chiar și așa, fotbalistul cu care CFR a dat lovitura în 2017, când l-a adus de la Apollon Limassol, își va încheia contractul la finalul sezonului 2020-2021.

Având în vedere că fundașul se aproape de 37 de ani, oficialii CFR-ului au început să-i caute un înlocuitor. Clujenii doresc să aducă la echipă un jucător care să aibă un profil cât se poate de asemănător cu cel al actualului apărător.

Campioana intenționează să transfere un fundaș puternic, care să aibă experiență în defensivă. Cel care îi va lua locul brazilianului în vârstă de 36 de ani trebuie să se descurce și în careul advers la fazele fixe, acolo unde Paulo este cel mai bun din campionat.

CFR Cluj l-a găsit pe „noul Vinicius”
CFR Cluj l-a găsit pe „noul Vinicius”

Se pregătește un transfer important

Toate aceste calități au fost găsite la un alt brazilian. Oficialii clujeni se interesează de Yuri Matias Jefferson, fundașul central al lui Gaz Metan. Acesta este cu doar un centimetru mai scund față de Vinicius și a impresionat cu prestațiile sale la echipa din Mediaș.

Spre deosebire de Vinicius, Yuri este cu zece ani mai tânăr. Asta înseamnă că ar fi o investiție pe termen lung la CFR Cluj.

Yuri Matias a fost adus la Gaz Metan Mediaș la începutul sezonului, de la clubul iranian Tractor Sazi. „Copia” lui Vinicius a mai jucat în Europa la Academica Coimbra din 2016 până în ianuarie 2020.

Conform ultimelor informații, se pare că CFR a făcut deja o primă ofertă pentru Yuri. Clujenii ar fi oferit 150.000 de euro pentru apărătorul brazilian, arată Pro Sport.

Propunerea a fost însă respinsă de oficialii Gaz Metan. Medieșenii ar fi cerut în jur de 300.000 de euro în schimbul fundașului. Negocierile ar urma să reînceapă la finalul acestui sezon.

Yuri Matias Jefferson a debutat în Liga 1 la data de 21.09.2020 în meciul Gaz Metan Mediaș – Dinamo, scor 1-3.

În momentul de față, CFR Cluj se situează pe locul 2 în clasament, la egalitate de puncte cu FCSB. Până acum, campioana României a ratat de trei ori șansa de a se instala pe prima poziție a campionatului. Golaverajul o avantajează însă pe formația antrenată de Toni Petrea.