Clubul istoric din România e la un pas de dezastru! Milionarul care îl conduce anunță categoric: „Într-o lună retrag echipa”

Ioan Valentin Oprea 22.09.2023, 09:14
Clubul istoric din România e la un pas de dezastru! Milionarul care îl conduce anunță categoric: „Într-o lună retrag echipa”

Revenită, în vară, în cel de-al doilea eşalon fotbalistic românesc, Ceahlăul Piatra Neamţ riscă să se retragă din competiţie.

Consiliul Judeţean a refuzat să spijine echipa galben-neagră, iar finanţatorul Anton Măzărianu ameninţă că nu va mai pompa bani în club şi va face cerere la FRF ca trupa nemţeană să fie retrasă din Liga a II-a.

Mai mult ca sigur într-o lună de zile vom retrage echipa. Pentru că eu singur nu pot să susțin echipa în Liga 2. Dacă nu sunt surse de finanțare ce vreți să facem? Cât să mai aduc?”, a precizat Măzărianu, pentru postul local Monitor TV.

Într-un proiect de finanţare înaintat către Consiliul Judeţean, oficialii de la Ceahlăul au solicitat ca autorităţile să sprijine echipa cu un milion de lei. Consilierii s-au opus acestei variante şi au motivat decizia lor prin faptul că formaţia lui Măzărianu are datorii neachitate către mai multe firme private.

Din păcate, cam acesta este nivelul la Piatra Neamț. Cam asta se dorește să se întâmple. S-au găsit niște motive puerile. Nu pot să concep că se întâmplă așa ceva, pentru o sumă de un milion de lei, în condițiile în care alte echipe au primit și câte 2-3 milioane de euro”, a continuat, vizibil deranjat, Măzărianu.

Doar Consiliul Local a dat bani pentru echipă

Patronul clubului nemţean îi acuză pe politicieni că şi-au făcut doar imagine pe spatele Ceahlăului, iar, acum, când echipa traversează o perioadă dificilă, refuză să vină alături de jucători. Măzărianu transmite că autorităţile au acordat doar 100.000 de lei pentru sezonul în curs şi consideră că o astfel de sumă este derizorie.

Fiecare vine și se pozează la stadion și nu contribuie cu nimic, eu de ce aș contribui? Pentru ce? Este inacceptabil! Pe alte linii se cheltuie banul public la greu, iar pentru un sport care reprezintă orașul, județul și Moldova, să nu poți să dai niciun milion de lei, cât era proiectul, adică 200.000 de euro…,” a răbufnit Măzărianu.

Finanţatorul Ceahlăului spune că toţi banii veniţi în vară de la autorităţi au fost folosiţi pentru premierea jucătorilor pentru promovarea în Liga a II-a. Suma ar fi fost în realitate nu de 100.000 de lei, ci de 200.000 de lei, iar banii ar fi venit de la Consiliul Local.

Urmăriți Playsport.ro și pe