Medaliată olimpică și-a recunoscut homosexualitatea. Dezvăluiri fără perdea despre marele său secret

Giosanu Catinca / 04.12.2021, 10:29
Medaliată olimpică și-a recunoscut homosexualitatea. Dezvăluiri fără perdea despre marele său secret

Campioana olimpică Irma Testa şi-a dezvăluit orientarea homosexuală într-un interviu pentru Vanity Fair Italia, transmite L’Equipe. Sportiva în vârstă de 23 de ani, medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice de la Tokyo în competiţia de box, nu a avut puterea să vorbească despre acest subiect până acum, însă ea a mărturisit totul într-un moment de sinceritate. Dezvăluiri fără perdea despre marele său secret.

O medaliată la Jocurile Olimpice şi-a dezvăluit homosexualitatea

Mult timp homosexualitatea sau bisexualitatea în sport a fost un subiect tabu. Sportivii se temeau să-și recunoscă orientările sexuale pentru a nu fi discriminați. Este și cazul Irmei Testa, medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice de la Tokyo în competiţia de box. Aceasta a fost protagonista unui interviu și, în mod surprinzător, ea și-a luat inima în dinți și a dat cărțile pe față.

Să vorbesc despre orientarea sexuală în lumea sportului are o valoare specială, deoarece campionilor li se cere să fie perfecţi. Şi pentru mulţi, homosexualitatea este încă o imperfecţiune. De teamă ca imaginea să nu le fie afectată, numeroşi sportivi tac şi se ascund.

Aşa am fost şi eu până acum câteva luni. Însă această medalie de la Tokyo a devenit scutul meu: acum că sportiva Irma este în siguranţă, femeia Irma poate fi sinceră.”, a afirmat pugilista în vârstă de 23 de ani.

Sportiva italiancă a urmat prin dezvăluirile sale exemplul pugilistei britanice Nicola Adams, dublă campioană olimpică (Londra şi Rio) şi al irlandezei Kellie Harrington, campioană olimpică tot la box.

Cei mai cunoscuți sportivi membri ai comunității LGBT

Îîn ultima vreme tot mai mulți sportivi au început să-și dezvăluie orientarea sexuală fără a se mai teme de viitorul lor. Unii chiar se mândresc cu faptul că fac parte din comunitatea LGBT.

Printre cei mai cunoscuți 10 sportivi membri ai comunității LGBT (comunitatea persoanelor lesbiene, gay, bisexuale şi transgen) se află și fosta jucătoare de tenis Martina Navratilova, acum în vârstă de 65 de ani. Născută în Cehoslovacia, dar emigrată în SUA în 1975, ea a recunoscut într-un interviu acordat în 1981 că este bisexuală. Câțiva ani mai târziu ea a spus că este lesbiană.

Un al nume important al sportului este handbalista braziliană Maysa Pessoa, care a jucat la CSM București în perioada 2014-2016. Portărița și-a dezvăluit orientarea sexuală în 2009, pe când evolua în Franța, după ce oficialii clubului Brest au aflat că are o relație cu o altă femeie. O altă handbalistă celebră care și-a declarat homosexualitatea a fost daneza Anja Andersen, campioană olimpică în 1996. În vârstă de 49 de ani acum, Andersen a antrenat la Oltchim Râmnicu Vâlcea în 2011.

Colin Jackson a recunoscut și el că este gay în vara anului trecut, în timpul unei emisiuni televizate în Suedia. ”Zburătorul din Cardiff” a fost campion mondial în 1993 și medaliat cu argint olimpic în 1988.