Averea secretă a Nadiei Comăneci e depusă într-un seif bancar. „Zeița de la Montreal” a dat cărțile pe față

Giosanu Catinca / 23.10.2021, 11:39
Averea secretă a Nadiei Comăneci e depusă într-un seif bancar. „Zeița de la Montreal” a dat cărțile pe față

Nadia Comăneci, cea mai cunoscută gimnastă a tuturor timpurilor, are o avere impresionantă. Sportiva a reușit să strângă foarte mulți bani în momentul în care s-a mutat în Statele Unite ale Americii. Ea s-a implicat în numeroase proiecte după ce a emigrat în SUA, iar acum culege roadele muncii sale.

Nici medaliile olimpice pe care aceasta le are nu sunt de trecut cu vederea. Acestea au o valoare impresionantă. Presa centrală a aflat a făcut fosta mare gimnastă cu ele.

Ce avere are Nadia Comăneci

Nadia Comăneci a scris istorie între anii 1976 și 1980. Românca a câștigat cinci medalii de aur la Jocurile Olimpice din 1976 și din 1980, bifând șase note de 10 în competiții, ceea ce a transformat-o într-o eroină a întregii planete și într-un simbol al grației și al tenacității, în același timp. România comunistă nu a răsplătit-o pe măsura performanțelor sau a talentului său. Acesta a fost și motivul pentru care în 1989 a ales să fugă din țară și să ceară azil politic în Statele Unite.

Imaginea supersportivei care a impresionat la două Olimpiade încă era vie peste ocean, așa că Nadia a reușit să strângă o avere considerabilă și să se bucure de un trai liniștit în Statele Unite. Conform celor de la playersbio.com, Nadia Comăneci are o avere estimată la 10 milioane de dolari.

În momentul în care a plecat în America, Nadia a luat cu ea toate medaliile importante sau titlurile pe care le-a primit de-a lungul carierei.

Fosta gimnastă și-a depozitat toate medaliile cucerite într-un seif al unei bănci

Nadia Comăneci are în palmares cinci medalii olimpice de aur, două de aur la Mondiale şi nouă de aur la Europene. Numărul total al medaliilor câştigate de campioana noastră la JO, CM şi CE se ridică la 25, din care 16 de aur.

Le am depuse pe toate într-un seif al unei bănci. Pot spune doar că sunt în mare siguranță”, ne-a declarat Nadia râzând.

A fost decorată cu cea mai înaltă distincție a Partidului Comunist! În anii 70, comuniștii inventaseră ca drept cea mai înalta distincție a Partidulului Comunist Român, decorația de „Erou al Muncii Socialiste.”, a declarat Nadia Comăneci, pentru ProSport.

Distincția cu pricina i-a fost conferită și Nadiei Comăneci. Aceasta i-a fost înmânată personal de către Nicolae Ceaușescu.

Niciodată nu mi-am pus întrebarea ce beneficii voi avea după primirea acesteia. Știu că era una dintre cele mai importante decorații ale vremii. Am acestă decorație alături de medalii. Am fost întrebată dacă este suflată cu aur.

Nu, este chiar din aur, nu doar suflată. Eram un copil când am primit-o. Dar știu că se acordă doar pentru merite excepționale.”, a mai spus „Zeița de la Montreal”.