Campion cu Gigi Becali, dar fan CSA Steaua. “Mă simt mai apropiat de ei şi mă recunosc în proiectul lor”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 04.06.2021, 10:50
Campion cu Gigi Becali, dar fan CSA Steaua. “Mă simt mai apropiat de ei şi mă recunosc în proiectul lor”

A fost campion cu echipa lui Gigi Becali, dar se declară fan CSA Steaua. Dorin Goian a surprins pe toată lumea cu declarațiile sale. Ajuns la 40 de ani, Goian a fost unul dintre cei mai importanți oameni ai FCSB-ului în sezonul fabulos de Cupa UEFA din 2006.

Atunci, cu Cosmin Olăroiu antrenor, echipa roș-albastră a ajuns până în semifinalele celei de-a doua competiții continentale. FCSB a eliminat în sferturi pe Rapid, însă a pierdut dramatic dubla din semifinale cu englezii de la Middlesbrough. Dorin Goian a cucerit de asemenea și două titluri de campion al României cu FCSB, în sezoanele 2004-2005 și 2005-2006.

Dorin Goian a fost esențial pentru FCSB în parcursul de vis din Cupa UEFA în 2006
Dorin Goian a fost esențial pentru FCSB în parcursul de vis din Cupa UEFA în 2006

Campion cu Gigi Becali, dar fan CSA Steaua. “Mă simt mai apropiat de ei şi mă recunosc în proiectul lor”

Cu toate acestea însă, suceveanul nu este de partea echipei lui Gigi Becali în războiul cu Clubul Sportiv al Armatei pentru marca Steaua. Deși nu a jucat niciodată pentru Steaua, Goian susține că se simte mai apropiat de echipa din Ghencea. El a argumentat că la CSA a putut observa niște principii clare de dezvoltare a clubului pe viitor. De asemenea, a mai spus că a contat foarte mult și că în acest moment la Steaua sunt implicați mai mulți foști coechipieri de-ai săi. Printre aceștia se numără antrenorul Daniel Oprița, managerul George Ogăraru sau Gabriel Boștină.

În general, m-am ferit să dau declarații despre acest subiect. Dar clar mă simt mai apropiat de cei de la CSA. Văd acolo o strategie, văd niște principii. Sunt foști jucători cu care am fost în generație care fac parte din organigrama clubului. Să zic așa, mă recunosc mai mult în proiectul celor de la CSA”, a spus Dorin Goian la pentru Realitatea Sportivă.

„Din Liga 2 se promovează mai greu în Liga 1”

Goian a vorbit și despre șansele Stelei de a promova în Liga 1. El a analizat că Liga 2 este un campionat greu, cu multe echipe bune și că îi va fi foarte greu echipei lui Oprița să se lupte cu Petrolul, Universitatea Cluj sau ASU Poli Timișoara. Însă, el a adăugat că acest lucru se poate întâmpla în cele din urmă cu ajutorul unor transferuri bune.

Din Liga 2 se promovează foarte greu în Liga I. Este un campionat puternic, cu multe echipe apropiate valoric și în fiecare an Liga 2 pare mai interesantă. Cu un buget bun, cu întăriri pe posturile deficitare, pentru că una e Liga 3 și alta e Liga 2, cu jucători cu experiență, dar nu o să le fie ușor”, a mai spus Goian.

Dorin Goian a venit la FCSB în 2004 de la FCM Bacău pentru 1.3 milioane de euro. El a fost cedat de Gigi Becali în 2009 la Palermo în schimbul sumei de 2 milioane de euro. A mai jucat în străinătate de-a lungul carierei la Glasgow Rangers, Spezia și Asteras Tripoli.