ISTORIE! David Popovici, campion european și record mondial! Cursă fabuloasă la Roma a românului

Ștefănescu Dragoș Robert Zanfir 13.08.2022, 18:47
ISTORIE! David Popovici, campion european și record mondial! Cursă fabuloasă la Roma a românului

FABULOS! David Popovici a câștigat finala la 100 metri din cadrul Campionatului European de natație! Românul a reușit și doborârea recordului mondial, după o cursă incredibilă la Roma. 46,86 este timpul excepțional al românului. O seara istorică a sportului românesc. David Popovici a doborât recordul lui Cesar Cielo.

Campion mondial la Budapesta, sportivul a obținut aurul și la Campionatul European de la Roma, la cursa de 100 de metri liber.  David Popovici (17 ani) s-a calificat în finala probei de 100 de metri liber cu cel mai bun timp. A stabilit un nou record european!


David Popovici a câștigat finala Campionatelor europene de natație cu record mondial

UPDATE: Medalia de aur obținută de David Popovici la Foro Italico este abia a doua din istoria natației masculine din România. Robert Glință a obținut, în 2021, primul „aur”, în proba de 200 de metri spate.
UPDATE: David Popovici termină pe primul loc și obține aurul la Campionatul European. Este record mondial pentru David Popovici!!!
UPDATE 19.26 Începe cursa. David Popovici este pe culoarul al patrulea
UPDATE 19:25. Este prezentat și David Popovici
UPDATE 19:22. Înotătorii ajung în fața spectatorilor

Distribuția finalei de la 100 metri liber:

1. Popovici 46,98
2. Milak 47,76
3. Miressi 47,96
4. Zazzeri 48,05
5. Grousset 48,15
6. Barna 48,21
7. Nemeth 48,22
8. Dean 48, 44


ȘTIREA INIȚIALĂ:

David Popovici face deja furori la Campionatul European de natație pentru seniori de la Roma. Românul s-a calificat vineri în finala probei de 100 metri liber, reușind totodată un nou record european. Ultimul act al acestei probe se va desfășura sâmbătă de la ora de la ora 19:22 și va putea fi urmărit pe TVR 1.

Când are loc finala probei de 100 de metri liber, al cărei mare favorit este David Popovici

Campionatul European de Natație pentru seniori de la Roma are loc în perioada 11 – 21 august. Competiția este transmisă în direct în România de TVR. În cadrul acestei competiții participă 1.500 de sportivi din 50 de ţări. Nu mai puțin de 231 de medalii sunt puse la bătaie. Delegația României prezentă la Roma este formată din 11 sportivi, în frunte cu dublul campion mondial David Popovici.

David Popovici (17 ani) a început în forță la Roma, el reușind deja să impresioneze. După ce a fost cel mai rapid în calificări, Popovici a fost de neoprit și vineri în semifinala probei de 100 metri liber. „Racheta” s-a calificat în ultimul act cu timpul de 46,98. Românul a fost la numai șapte sutimi de recordul mondial la 100 metri liber.

Finala probei de 100 de metri, al cărei favorit este David Poovici, se va desfășura sâmbătă de la ora 19:22 și va putea fi urmărită în direct pe TVR 1.

David Popovici îi dă fiori lui Cesar Cielo. ”Îmi provoci atacuri de cord!”

Românul a reușit să stabilească un nou record european în semifinala de la 100 de metri și s-a apropiat la doar 7 sutimi de recordul mondial. Impresionat de performanța sportivului român, Cesar Cielo, a transmis un mesaj sugestiv pe rețelele de socializare. Brazilianul este deținătorul recordului mondial la 100 de metri, cu timpul de 46,91, obținut în anul 2009, tot la Roma.

Îmi provoci atacuri de cord! Continuă să faci o treabă grozavă, prietene. Noul record mondial se încarcă”, a scris Cesar Cielo pe rețelele de socializare.

David Popovici, primele reacții de la Roma

După prima cursă de la Roma, tânărul înotător a fost extrem de relaxat și jovial. Campionul nostru a glumit chiar pe seama timpului obținut de italianul Alessandro Miressi.

Da, mi-a lipsit adrenalina de concurs, dar încă sunt relaxat, e un concurs drăguț și frumos, nu simt niciun fel de presiune. La cum a înotat băiatul acela pentru semifinale nu puteam să-l las chiar așa, se vedea urât.

Pe mine nu mă influențează, pe cei din spate îi va influența. Nu contează dacă e vânt, e ploaie, obiectivul meu e să înot repede și să mă distrez”, a spus David Popovici, citat de Gsp.ro.