Când joacă Simona Halep în primul tur la Australian Open 2021. Organizatorii au anunțat programul

Marian Cărăvan / 06.02.2021, 19:43
Când joacă Simona Halep în primul tur la Australian Open 2021. Organizatorii au anunțat programul

Cinci românce sunt angrenate în primul turneu de Mare Șlem al anului. Când joacă Simona Halep în primul tur la Australian Open 2021. Organizatorii au anunțat programul.

Când joacă Simona Halep în primul tur la Australian Open 2021. Organizatorii au anunțat programul

După eliminarea de la Gippsland Trophy, Simona Halep are acum în față provocarea primului turneu de Mare Șlem al anului. Cinci românce sunt pe tabloul principal de simplu la Australian Open 2021, turneu programat în perioada 8-21 februarie. Sportivele și-au aflat programul din primul tur și posibilul traseu în competiție. Patru dintre ele vor juca luni. Când joacă Simona Halep în primul tur la Australian Open 2021. Organizatorii au anunțat programul.

Ocupanta locului 2 WTA, Simona Halep va evolua în primul tur împotriva unei reprezentante a gazdelor, Lizette Cabrera, locul 140 WTA. Adversara sa este beneficiara unui wild card. Meciul dintre cele două sportive va avea loc pe Rod Laver Arena, luni, 8 februarie, de la ora 10:00 (ora României).

Tot luni, vom avea parte de un duel sută la sută românesc, între Patricia Țig (56 WTA) și Sorana Cîrstea (72 WTA). Cele două se vor confrunta pe terenul 14, nu înainte de ora 7:00. Irina Begu (79 WTA) o va înfrunta în primul tur pe sârboaica Nina Stojanovic (100 WTA), tot pe terenul 14, de la ora 02:00. În schimb, partida Mihaela Buzărnescu (138 WTA) – Bianca Andreescu (Canada, 8 WTA) va avea loc pe John Cain Arena, de la ora 07.00.

Meciul Ana Bogdan (93 WTA) – Danielle Collins (46 WTA) e programat marți, de la ora 02:00.

Cand joaca Simona Halep in primul tur la Australian Open 2021
Cand joaca Simona Halep in primul tur la Australian Open 2021

Simona Halep, eliminată în sferturi la Gippsland Trophy

Simona Halep a fost eliminată în faza sferturilor de finală de la Gippsland Trophy, din Australia, de rusoaica Ekaterina Alexandrova. Românca, favorita numărul 1 a turneului, nu a avut nicio șansă împotriva rusoaicei, favorita numărul șase.

Meciul a început excelent pentru Simona Halep, cu break și game câștigat pe propriul serviciu. Avea 2-0 și nici prin cap nu-i trecea că până la final va mai câștiga…doar un game. Au urmat nouă game-uri consecutive câștigate de Alexandrova, dintre care patru pe serviciul româncei. În fix o oră, Simona Halep a părăsit terenul învinsă.

Sportiva din România a resimțit dureri pe parcursul întregului meci și nu a putut juca la capacitate maximă. Acum e cu gândul la primul turneu de Mare Șlem al anului. Simona Halep debutează luni la Australian Open 2021.