Când joacă Simona Halep și Emma Răducanu la Transylvania Open. Orele meciurilor au fost stabilite

Gabriel-Alexandru Ioniță 29.10.2021, 10:03
Când joacă Simona Halep și Emma Răducanu la Transylvania Open. Orele meciurilor au fost stabilite

Simona Halep și Emma Răducanu sunt la numai un pas de prima întâlnire directă din carieră. Cele două vor juca azi în sferturile de finală de la Transylvania Open și dacă vor câștiga se vor duela în semifinale.

Simona Halep și Emma Răducanu își continuă parcursul de la Transylvania Open

Toate meciurile de vineri de la Cluj-Napoca se dispută pe terenul central și sunt transmise de Digi Sport 2. Până la meciurile celor două, fanii tenisului din România se vor putea delecta cu un meci de dublu 100% românesc.

De la ora 12:00 perechea Monica Niculescu/ Gabriela Ruse va juca împotriva perechii formate din Irina Begu și Andreea Mitu. Ulterior, se vor succeda cele patru partide din sferturile de finală ale probei de simplu.

Prima dintre aceasta este cea dintre suedeza Rebecca Peterson și ucraineanca Lesia Tsurenko, care va începe nu mai devreme de 14:00. După aceea, nu înainte de 16:00, estonianca Anett Kontaveit, favorita numărul doi a competiție, o va întâlni pe ucraineanca Anhelina Kalinina, a opta favorită a turneului clujean.

Meciul Simonei Halep, principala favorită, cu Jaqueline Cristian va începe în jurul orei 18:00. Acesta va fi urmat de partida dintre Emma Răducanu, favorita numărul 3, și ucraineanca Marta Kostyuk, favorita numărul 6. Meci care va încheia ziua la Transylvania Open.

Programul complet al zilei de vineri de la Transylvania Open
Programul complet al zilei de vineri de la Transylvania Open

Probleme medicale acuzate de Halep după meciul din optimi

Acum se naște întrebarea dacă Simona Halep va putea intra pe teren contra lui Jaqueline Cristian. Fostul lider mondial a acuzat probleme medicale destul de semnificative în meciul cu Varvara Gracheva din optimi.

Concret, jucătoarea de pe locul 18 mondial a executat greșit o mișcare în timpul unui serviciu. Fapt ce i-a „reactivat” niște probleme mai vechi. Ea a acuzat dureri mari în regiunea lombară și a avut nevoie de intervenția medicilor.

După meci, Simona Halep a mărturisit că s-a gândit să abandoneze meciul pentru a nu risca probleme mai grave. A decis însă să continue și chiar a câștigat, cu ceva noroc, după cum a susținut chiar ea.

Legat de meciul din sferturi, Simona a spus că va face tot posibilul pentru a se afla pe teren contra conaționalei Jaqueline Cristian. Chiar dacă nu se va afla la un nivel foarte ridicat.

Consider că am făcut un joc bun, până la finalul primului set, până s-a întâmplat mișcarea aia ciudată și m-am blocat la spate. După, am vrut doar să lovesc mingea, să termin punctele repede. M-a ajutat și ea. A greșit câteva mingi și s-a legat cumva să câștig meciul.

Cu siguranță, da. Dacă mă durea și mai tare, m-aș fi oprit. Am mai avut durerile astea, sunt blocaje la coloana lombară. Pur și simplu îți taie respirația și nu prea poți să faci anumite mișcări. Am făcut tot ce-am putut, cât mi-a permis durerea și am reușit să câștig. M-am gândit să mă opresc, să nu agravez.

Am primit tratament, dar mai am o repriză. Sper ca până mâine să fiu bine, să fiu aptă să joc. Mi-am promis de foarte mult timp să nu mai renunț. Asta încerc să fac de fiecare dată când intru pe teren. Nu mă interesează rezultatul, doar să joc meciul. Am luptat astăzi pentru că sunt acasă și îmi place să joc aici”, a spus Simona Halep după meci potrivit organizatorilor turneului de la Transylvania Open.

 

 

 

Urmăriți Playsport.ro și pe