Momente dramatice pentru Simona Halep: „Îți taie respirația!” Cum a trecut peste accidentarea din victoria cu Varvara Gracheva

Robert Zanfir 28.10.2021, 22:10
Momente dramatice pentru Simona Halep: „Îți taie respirația!” Cum a trecut peste accidentarea din victoria cu Varvara Gracheva

Simona Halep a trecut în două seturi, 6-4, 6-2, de Varvara Gracheva, în optimile Transylvania Open. Românca a fost la un pas să abandoneze, după ce i s-a blocat spatele, la finalul primului set.

Simona Halep a trecut cu bine de turul 2 al turneului de la Cluj. A întâlnit-o pentru prima dată pe ucraineanca Gracheva, iar în sferturile de finală va avea un nou duel sută la sută românesc. Simona va juca cu Jacqueline Cristian.

Momente dramatice pentru Simona Halep. Cum a trecut peste accidentarea din victoria cu Varvara Gracheva

La finalul primului set, Simona Halep a acuzat o problemă medicală și a cerut intervenția medicilor. Durerile din zona lombară au pus-o pe constănțeancă pe gânduri. A fost la un pas de abandon.

Consider că am făcut un joc bun, până la finalul primului set, până s-a întâmplat mișcarea aia ciudată și m-am blocat la spate. După, am vrut doar să lovesc mingea, să termin punctele repede. M-a ajutat și ea, a greșit câteva mingi și s-a legat cumva să câștig meciul.

Cu siguranță, da, dacă mă durea și mai tare, m-aș fi oprit. Am mai avut durerile astea, sunt blocaje la coloana lombară, pur și simplu îți taie respirația și nu prea poți să faci anumite mișcări.

Am făcut tot ce-am putut, cât mi-a permis durerea și am reușit să câștig. M-am gândit să mă opresc, să nu agravez
Simona Halep, nr. 19 WTA

Simona Halep a cerut intervenția medicilor în meciul cu Varvara Gracheva, din optimile Transylvania Open / FOTO: Playsport.ro

Cu toate acestea, Halep a dominat partida de la un capăt de altul. Ucraineanca a încercat un joc agresiv în primul set, dar a cedat în setul 2, după ce Simona i-a citit jocul.

Simona Halep – Jacqueline Cristian, în sferturi la Transylvania Open

Simona Halep speră să se poată reface până la meciul de vineri, când va da piept cu Jacqueline Cristian. Va fi al doilea duel românesc al Simonei, după ce a trecut și de Gabriela Ruse.

„Am primit tratament, dar mai am o repriză. Sper ca până mâine să fiu bine, să fiu aptă să joc. Mi-am promis de foarte mult timp să nu mai renunț, asta încerc să fac de fiecare dată când intru pe teren.

Nu mă interesează rezultatul, doar să joc meciul. Am luptat astăzi pentru că sunt acasă și îmi place să joc aici”, a mai declarat Simona Halep.

Urmăriți Playsport.ro și pe