Capăt de drum pentru Rafael Nadal la Australian Open 2021. Spaniolul a pierdut la capătul unui joc dramatic

Sorin Chiriac / 17.02.2021, 18:50
Capăt de drum pentru Rafael Nadal la Australian Open 2021. Spaniolul a pierdut la capătul unui joc dramatic

Capăt de drum pentru Rafael Nadal. Numărul 2 ATP se oprește în sferturi la Australian Open, la finalul unui meci dramatic în care a fost învins de Stefanos Tsitsipas, numărul 6 ATP.

Capăt de drum pentru Rafael Nadal la Australian Open 2021. Spaniolul a fost eliminat de Stefanos Tsitsipas în 5 seturi, scor 3-6, 2-6, 7-6, 6-4, 7-5.

Parcursul lui Nadal la Australian Open 2021 se oprește în sferturile competiției. Grecul Stefanos Tsitsipas, favoritul cu numărul 4 al turneului, a produs surpriza. Rafael Nadal, favorit cu numărul 2 al turneului, a fost eliminat la capătul unui meci dramatic.

Duelul a început excelent pentru Rafa Nadal și spaniolul a reușit să câștige primele două seturi în o oră și 20 de minute, scor 6-3, 6-2.
Meciul a luat o turnură neașteptată în setul trei, când Tstsipas a reușit să se impună în tie-break, scor 7-6(7-4).
Setul patru a început la fel de echilibrat, iar diferența a fost făcută în game-ul cu numărul 9. Nadal a avut șansa să închidă game-ul de trei ori, însă Tsitsipas a salvat impecabil și a reușit să facă break-ul. Ulterior, grecul și-a facut serviciul și a dus meciul în setul decisiv.
în setul decisiv, duelul a părut din nou destul de echilibrat, până în game-ul cu numărul 11. Tsitsipas a reușit să își procure trei mingi de break și a fructificat-o chiar pe prima.
În ultimul game al duelului, Tsitsipas a avut ceva emoții, ratând de două ori o minge de meci. A treia minge de meci a fost cu noroc pentru numărul 6 ATP, care l-a învins pe Rafael Nadal, scor 3-6, 2-6, 7-6, 6-4, 7-5.

Rafael Nadal, eliminat de la Australian Open 2021
Rafael Nadal, eliminat de la Australian Open 2021

Tsitsipas, în căutarea primului titlu de Grand Slam

Grecul de 22 de ani este unul dintre cei mai promițători jucători de tenis, însă nu a reușit să câștige un Grand Slam până în prezent.
Tsitsipas mai are o semifinală la Australian Open, în 2019, iar în acest an va da piept cu Daniil Medvedev. Rusul de 25 de ani este numărul 4 ATP.
Câștigătorul dintre Tsitsipas si Medvedev se va întâlni în finală cu învingătorul dintre Novak Djokovic (1 ATP) și Aslan Karatsev (114 ATP).

Nu am cuvinte pentru a descrie ceea ce tocmai s-a întâmplat pe teren. Tenisul meu vorbește de la sine.
Este un sentiment incredibil să lupți la un nivel atât de înalt și să termini pe teren. Am început foarte nervos. Nu știu ce s-a întâmplat după al treilea set. Am zburat ca o pasăre și totul a funcționat pentru mine”, a spus Stefanos Tsitsipas, potrivit atptour.com.

Stefanos Tsitsipas merge în semifinale la Australian Open
Stefanos Tsitsipas merge în semifinale la Australian Open