Coșmarul favoritelor la Australian Open 2021 continuă. După Simona Halep, a venit rândul liderei Barty să plece acasă

Catinca Giosanu 17.02.2021, 08:51
Coșmarul favoritelor la Australian Open 2021 continuă. După Simona Halep, a venit rândul liderei Barty să plece acasă

Nimeni nu se aștepta ca Ashleigh Barty, liderul mondial din clasamentul WTA, să fie învinsă în sferturi. Cu toate acestea, a venit timpul ca Barty să plece acasă. Favorita numărul 1 a competiției a fost înfrântă de Karolina Muchova (Cehia, 27 WTA), scor 6-1, 3-6, 2-6.

Coșmarul favoritelor la Australian Open 2021 continuă

Ashleigh Barty, jucătoarea văzută cu cele mai mari șanse la câștigarea Australian Open, este în stare de șoc.

După Simona Halep, a venit rândul  numărului unu mondial la simplu să plece acasă. Jucătoarea australiană de tenis a fost eliminată de cehoaica Karolina Muchova, în noaptea de marți spre miercuri, după un meci de o oră și 51 de minute.

Astfel, primele două favorite ale turneului de la „Antipozi”, Ashleigh Barty și Simona Halep, sunt out încă din sferturi. Putem spune că semifinalele au o componență surprinzătoare.

După Simona Halep, a venit rândul liderei Barty să plece acasă

Barty, principala favorită, care a jucat o semifinală la ediţia de anul trecut a turneului de la Melbourne, a fost cu un pas în careul de ași după ce a defilat în primul set. Ulterior însă, Karolina Muchova a revenit incredibil. Asta, în ciuda faptului că s-a confruntat cu probleme fizice.

Următoarele două manșe au fost la discreția outsiderei, 6-1, 3-6, 2-6, ea declarând.

A fost foarte greu, păream pierdută pe teren la un moment dat, am avut mari amețeli. Așa că am luat un time out medical care m-a ajutat să revin, apoi am jucat raliuri mai rapide și asta a funcționat.”, a spus Karolina Muchova, după cea mai importantă victorie a carierei.

Menționăm că Muchova nu a mai trecut niciodată de sferturi la un Grand Slam (Wimbledon 2019). La Australian Open, nu a trecut niciodată de turul II, în precedentele şi singurele ei participări la Melbourne!

Favorita principală Ashleigh Barty, învinsă în sferturi
Favorita principală Ashleigh Barty, învinsă în sferturi

Când se joacă semifinalele de la Australian Open 2021

România nu mai are nicio reprezentantă la această ediție a turneului de la Australian Open, după ce Simona Halep a cedat clar în fața Serenei Williams, marți, scor 3-6, 3-6 în sferturi.

Naomi Osaka (3 WTA) e de acum marea favorită în proba feminină! În cazul în care va trece de Serena Williams (11 WTA), ea o va avea drept adversară pe Karolina Muchova  (Cehia, 27 WTA).

Semifinalele de la Australian Open se vor disputa joi, 18 februarie. Meciurile vor fi transmise în direct de Eurosport.

Semifinalistele și-au asigurat câte 654.500 de dolari, iar finalistele vor primi câte 1,15 milioane de dolari. În schimb, campioana va pleca acasă mai bogată cu 2,11 milioane de dolari.

Urmăriți Playsport.ro și pe