Care e, de fapt, marea problemă din sânul echipei naționale. Anghel Iordănescu face lobby pentru Mirel Rădoi

Moldoveanu Camelia 13.11.2021, 14:12
Care e, de fapt, marea problemă din sânul echipei naționale. Anghel Iordănescu face lobby pentru Mirel Rădoi

Anghel Iordănescu a explicat care este, de fapt, marea problemă de la echipa națională a României. El a explicat de ce este Mirel Rădoi singura variantă potrivită în acest moment pentru a fi selecționer. Oficialii FRF, puși la zid de către fostul antrenor.

Anghel Iordănescu îi dă dreptate lui Rădoi

România a făcut remiză cu Islanda, scor 0-0, și are șase destul de mici pentru a mai prinde locul doi al Grupei J. „Tricolorii” urmează să joace contra Liechtenstein, duminică, 14 noiembrie, de la 19:00. Pentru a mai avea posibilitatea să spere la o minune, naționala României trebuie să câștige acest meci. Ulterior, pentru a prinde barajul cu Germania, trebuie ca Islanda să scoată măcar un egal cu Macedonia de Nord.

După meciul de pe Stadionul Steaua, Mirel Rădoi și-a asumat eșecul la conferința de presă. Însă, a mai atins, printre altele, și subiectul contractului pe care îl are cu Federația. Selecționerul a mărturisit că și-ar fi dorit un contract pe o perioadă mai lungă pentru a putea face schimbări semnificative într-un lot tânăr. În același timp, el a subliniat faptul că nu avea și nu are de gând să-și lase elevii înaintea meciului cu Liechtenstein, cu toate că înțelegerea lui a expirat.

Anghel Iordănescu îi dă dreptate lui Rădoi, explicând faptul că FRF ar fi trebuit să aibă un altfel de contract cu selecționerul.

Nu aș vorbi despre plecarea lui Mirel Rădoi în acest moment. Mai este un meci. Dacă el a făcut o greșeală nepermisă să anunțe acum o lună jumate că va pleca, eu nu voi face acest lucru. S-a greșit. Iar greșeala a fost facută de ambele părți, și de FRF și de Rădoi. Trebuia să se discute despre un pachet care să includă ultimele două meciuri din grupă, iar, în eventualitatea unui baraj, contractul să se prelungească automat.

Nu pot să răspund nici eu, dar, din punctul meu de vedere, așa îmi făcea mie Mircea Sandu. Dacă nu mă calificam la sfârșitul jocurilor din grupă, eram pa, dacă nu… nu mai negociam, nu îmi mai dădea bani. Astea sunt alte probleme. Cred că așa era corect. Să îi dea și lui Rădoi șansa să joace până la ultimul joc și să aibă și FRF ceva palpabil în mână și să nu fie lăsată înaintea jocurilor din baraj.”, a spus Anghel Iordănescu la DigiSport.

În opinia lui Iordănescu, Rădoi este singura variantă bună pentru națională în acest moment

Fostul selecționer i-a luat apărarea lui Mirel Rădoi, spunând că nu are nicio vină pentru că jucătorii nu au reușit să aducă o victorie. Mai multi, Anghel Iordănescu este de părere că actualul selecționer este singura persoană potrivită în acest moment pentru națională, ținând cont de faptul că Dan Petrescu și Gică Hagi antrenează la echipe de club.

Este de vină Mirel Rădoi că ăștia stăteau pe trei linii și se aruncau și erau disperați și au făcut totul să împiedice victoria? Asta e nația românească. Când ne ajungem și avem un contract bun și jucăm în străinătate… e vorba și despre mentalitate și despre educație.

Dacă eram președintele FRF, nu îl dădeam afară pe Rădoi nici măcar în situația aceasta. Îi făceam un contract nou. În momentul de față, Rădoi este omul care a adus acești jucători tineri la echipa națională. A lucrat cu toți de la U21. Este singurul care cunoaște exact tot ce mișcă în fotbalul românesc. Dacă erau disponibili Gică Hagi sau Dan Petrescu, mă mai gândeam, dar acum aș merge cu Mirel Rădoi. Abia acum a devenit un antrenor foarte bun”

Urmăriți Playsport.ro și pe