Care e marea problemă de la Dinamo. Investitorii fug pentru că nu știu în ce investesc. Declarații oficiale

Bădulescu Silvian / 30.10.2021, 17:12
Care e marea problemă de la Dinamo. Investitorii fug pentru că nu știu în ce investesc. Declarații oficiale

Dinamo are probleme peste probleme. Pe lângă latura sportivă, unde nu mai cunoaște victoria din luna august, lucrurile nu stau bine nici în afara terenului.

De ce nu vine niciun investitor la Dinamo?

Dinamo e un nume mare în istoria fotbalului românesc. Cu peste 30 de trofee în palmares, precum și performanțe pe plan european, Dinamo nu atrage în acest moment niciun potențial investitor. Datoriile se învart în jurul cifrei de 7,1 milioane de euro. Doar în ultimele 15 luni, de când Cortacero „a preluat” echipa, alb-roșii au acumulat datorii de 3,2 milioane.

O altă problemă, semnalată și de Mircea Rednic, ar fi palmaresul. Se pare că acesta ar fi împărțit între societățile care au deținut clubul de fotbal în ultimele decenii.

Cred că sunt destui oameni care au bani și vor să investească în sport. Cu Dinamo, nu pierzi dacă investești. Dar nu în situația asta, când nu știi ce deține. Nimeni nu vine la o echipă la care nu se vede clar care-s datoriile, care-i palmaresul” a declarat Mircea Rednic la conferința de presă.

Să fie stadionul salvarea lui Dinamo?

În ultimii ani, s-a vorbit intens de construirea unui nou stadion pentru echipă. Actuala arenă a fost inaugurată în 1951, fiind una dintre cele mai vechi din Liga I. Deși s-a tot speculat despre o nouă casă pentru Dinamo, din diverse motive, niciun proiect nu a ajuns la stadiul de finalizare.

Cristi Borcea, unul dintre foștii acționari la echipă, a menționat în repetate rânduri ca Dinamo va fi salvată în momentul în care se va construi o nouă arenă pe Șoseaua „Ștefan cel Mare”.

Totuși, actualul antrenor al echipei a lăsat să se înțeleagă că lucrările de demolare ale actualului stadion, precum și ridicarea unuia nou vor întârzia.

Am înțeles că se fac demersuri, se iau aprobări, au zis prima dată în decembrie, acum februarie-martie-aprilie” a completat Mircea Rednic.

Dinamo București, locul 15 după 13 etape disputate, urmează să se deplaseze la Sfântu Gheorghe, pentru partida cu Sepsi OSK. Covăsnenii, locul 14, nu traversează nici ei cea mai bună perioadă de când a început noul sezon competițional. Vecine de clasament, Dinamo caută să obțină a treia victorie a sezonului regular, după ce n-au mai câștigat din 2 august. Atunci, „câinii” au învins pe Academica Clinceni, lanterna roșie și singura echipă fără victorie până în acest moment. Sepsi vine după victoria din cupă, 1-0 cu FC U Craiova 1948. Aceștia n-au mai câștigat din etapa 1 a sezonului când, culmea, au învins tot Academica Clinceni.