Care este, de fapt, motivul pentru care Jurgen Klopp a renunțat să mai poarte ochelari în sezonul 2021 – 2022

Gheorghiu Dan / 01.09.2021, 19:16
Care este, de fapt, motivul pentru care Jurgen Klopp a renunțat să mai poarte ochelari în sezonul 2021 – 2022

Managerul lui Liverpool, Jurgen Klopp, i-a surprins pe fani odată cu startul pregătirilor de vară și apoi al noului sezon de Premier League pentru că nu mai poartă ochelari. Neamțul în vârstă de 54 de ani, campion în Anglia și în UEFA Champions League, a luat o decizie radicală în luna mai a acestui an.

Fără ochelari, Jurgen Klopp vede fotbalul la fel

Jurgen Klopp și-a făcut în nume în fotbalul mare în primul rând datorită rezultatelor extraordinare obținute ca antrenor, dar și al look-ul său aparte, unul de hipster. Acesta din urmă era cauzat de ochelarii fără de care nu a fost văzut niciodată în spațiul public încă de pe vremea în care era tehnicianul lui Mainz. Schimbarea radicală a venit la finalul sezonului trecut. Jurgen Klopp a suferit o intervenție chirurgicală care îl scapă de supliciul purtării ochelarilor.

„Este o problemă personală, dar știu că trebuie să o explic la un moment dat. Port ochelari de la 10 ani, adică de 44 de ani. În ultimii ani problemele de vedere au devenit tot mai mari, așa că am avut nevoie de o intervenție chirurgicală minoră. N-a fost una cu laser sau altceva, dar acum văd foarte bine și nu mai am nevoie de ochelari. Fotbalul e la fel și cu, și fără ochelari. Știu că fața mea arată ciudat fără ei, dar nu îmi mai trebuie. Când voi fi nevoit să îi port din nou, o voi face”, a declarat Jurgen Klopp pentru cotidianul Bild.

Klopp, cu ochii pe un nou titlu

Jurgen Klopp și-a făcut un nume în fotbalul mare la Borussia Dortmund, pe care a antrenat-o timp de șapte ani și alături de care a câștigat două titluri în Bundesliga, o Cupă a Germaniei, două Supercupe ale Germaniei și cu care a ajuns în finala Ligii Campionilor în 2013. La Liverpool a venit în 2015 și a intrat în al șaptelea an de mandat. În acest interval, „cormoranii” au redevenit o echipă de temut atât în Anglia, cât și în Europa. FC Liverpool a câștigat titlul în 2020, după o pauză de 30 de ani, după ce, cu un sezon înainte, cucerise și Liga Campionilor. În campionatul abia început, echipa lui Klopp are obiectiv un nou titlu și are a treia cotă la pariuri, după Manchester City și Chelsea.

Campanie de achiziții discretă

Klopp a șomat în această vară în privința transferurilor: a venit doar Ibrahima Konate, de la Leipzig, pentru 40 de milioane de euro. În rest, doar reveniri după împrumuturi și nici un nume sonor. Totuși, vestea bună pentru fani este că nu a plecat nici un jucător de top, cu excepția lui Wijnaldum, care, aflat la final de contract, a ales să joace la PSG. Nume importante, precum Alison, Henderson sau Robertson și-au prelungit contractele.