Care sunt noile restricții și cum îi afectează pe iubitorii sportului

Moldoveanu Camelia / 28.11.2021, 14:09
Care sunt noile restricții și cum îi afectează pe iubitorii sportului

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a stabilit sâmbătă un nou set de reguli valabile până pe 8 decembrie. Noile restricții influențează și lumea sportului.

Cum influențează noile restricții CMBSU lumea sportului

CMBSU a stabilit un nou set de reguli anti-COVID care intră în vigoare luni și sunt valabile până pe 8 decembrie. Hotărârea prevede și reglementări privind desfășurarea competițiilor sportive.

Noile reguli pentru competițiile sportive sunt următoarele:

Activităţile de pregătire fizică în cadrul structurilor şi bazelor sportive, constând în cantonamente, antrenamente şi competiţii sportive organizate pe teritoriul Municipiului Bucureşti, pot fi desfăşurate numai în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului Tineretului şi Sportului şi al ministrului Sănătăţii.

Se permite desfăşurarea de către sportivii profesionişti, legitimaţi şi/sau de performanţă a activităţilor de pregătire fizică în bazine acoperite sau aflate în aer liber, iar activităţile de pregătire fizică în spaţii închise sunt permise în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului Tineretului şi Sportului şi al ministrului Sănătăţii, emis în temeiul art. 43 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările şi completările ulterioare.

În spaţiile închise sau deschise, competiţiile sportive se pot desfăşura pe teritoriul municipiului Bucureşti cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului în intervalul orar 5:00 – 21:00, cu asigurarea unei distanţe de minimum 1 metru între persoane şi purtarea măştii de protecţie.

Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului sportului şi al ministrului sănătăţii, emis în temeiul art. 43 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările şi completările ulterioare.

CS Universitatea Craiova – FCSB se joacă în prezența suporterilor pe tot parcursul meciului

CS Universitatea Craiova se duelează cu FCSB duminică, începând cu ora 20:15. Cu toate că suporterii n-ar mai avea voie pe stadion după ora 21:00, echipa din Bănie a anunțat faptul că sancțiunile nu se aplică persoanelor care prezintă biletul.

90 DE MINUTE PE STADION! 90 DE MINUTE PENTRU ȘTIINȚA! 💙
Veste excelentă înaintea duelului cu FCSB: suporterii care vor participa la derby-ul din această seară nu mai sunt nevoiți să plece acasă la pauza meciului și pot asista la întreaga partidă. Facem un apel către toți suporterii noștri să păstreze OBLIGATORIU biletul la meci până în momentul în care ajung acasă, după finalul partidei.
De asemenea, la acest meci trebuie să se respecte distanțarea socială în arenă, 30% din capacitate, conform legilor în vigoare. Pot participa doar persoanele care au schema completă de vaccinare și cei care au trecut prin boală.
Nu avem nicio scuză să nu susținem Știința din #VulcanulDePeOblemenco!”, a anunțat CS Universitatea Craiova pe contul de Facebook.