Antrenorul lui FCSB crede în transferul anului. Toni Petrea i-a transmis, însă, un avertisment lui Ianis Stoica

Olteanu Ștefan / 27.11.2021, 23:50

Toni Petrea crede că FCSB poate realiza transferul anului. Este vorba despre Ianis Stoica (18 ani), pentru care Arsenal a făcut deja o ofertă de 7.5 milioane de euro. În urma acestei propuneri, Gigi Becali a solicitat un preț de 10 milioane de euro și un procent de 20% dintr-o posibilă revânzare.

„Nici Dennis Man nu mă gândeam că valorează 11 milioane”. Antrenorul lui FCSB crede în transferul anului

PlaySport.ro a anunțat în urmă cu 5 zile transferul anului pe care l-ar putea realiza FCSB. Arsenal este interesată de Ianis Stoica și a făcut chiar și o ofertă oficială. Totul a fost confirmat de Gigi Becali, care a spus că are o propunere de 7.5 milioane de euro pentru tânărul său atacant. Cu toate acestea, oferta „tunarilor” a fost refuzată.
Însă, spre deosebire de alte dăți, când Gigi Becali a solicitat prețuri de ordinul zecilor de milioane, acum a spus că pretențiile sale sunt următoarele: 10 milioane de euro, plus un procent de 20% dintr-un viitor transfer.
Având în vedere puterea financiară a clubului londonez, diferența dintre cele două oferte pare una aproape insesizabilă.
Întrebat despre posibilitatea ca acest transfer să se realizeze, Toni Petrea a răspuns:

Nici la Man nu mă gândeam că valorează 11 milioane, dar pe această sumă a plecat. Uitați-vă ce sume se învârt în străinătate pentru jucătorii tineri. (n.r. Ianis Stoica) Este un jucător valoros, dar care are mult de muncă.

E greu de spus dacă va face față la Arsenal. Mai întâi trebuie să joace aici, să o facă din ce în ce mai bine și să demonstreze că poate face pasul spre o echipă de top”, a declarat Toni Petrea, în cadrul ultimei conferințe de presă.

PlaySport.ro a dezvăluit detaliile contractului pe care Arsenal i l-a pregătit lui Ianis Stoica

Arsenal insistă să rezolve transferul lui Ianis Stoica de la FCSB într-un timp cât mai scurt. Așa cum a anunțat PlaySport.ro în exclusivitate, de dosarul tânărului de 18 ani s-a ocupat personal chiar șeful departamentului de scouting al clubului londonez.

Acesta este încântat de evoluțiile avute de Ianis Stoica în acest sezon pentru vicecampioana României și dorește să grăbească tratativele. În acest sens, o delegație a „tunarilor” va veni în România cel mai probabil la începutul lunii decembrie, fie la meciul roș-albaștrilor cu UTA Arad, fie, cel mai târziu, la cel cu Rapid.

Inițial, internaționalul de tineret va evolua pentru echipa U23 a lui Arsenal pentru minim 6 luni. În această perioadă el va avea un salariu lunar de 50.000 de lire sterline, potrivit informațiilor obținute de PlaySport, după care va fi mărit în funcție de îndeplinirea unor obiective. Ca de exemplu, dacă Ianis va marca 10 goluri pentru echipa de tineret.

De asemenea, în momentul în care el va ajunge la echipa mare, salariul va fi dublat la 100.000 de lire. În ceea ce privește suma de transfer pe care sunt dispuși să plătească englezii, aceasta se ridică la 7.5 milioane de euro, informație confirmată și de Gigi Becali.

Finanțatorul FCSB-ului a anunțat că ar dori 10 milioane de euro în schimbul lui Ianis Stoica.

După Arsenal, un alt colos din Anglia este pe urmele lui Ianis Stoica. Liverpool vrea să-l deturneze pe român din drumul spre Londra.