Care sunt șansele ca meciul România – Islanda să se joace cu spectatori. Raed Arafat a dat răspunsul mult așteptat

Gabriel-Alexandru Ioniță 05.11.2021, 17:27
Care sunt șansele ca meciul România – Islanda să se joace cu spectatori. Raed Arafat a dat răspunsul mult așteptat

Răzvan Burleanu a susținut zilele trecute o conferință de presă cu ocazia căreia a anunțat, printre altele, că speră ca meciul România – Islanda din preliminariile Campionatului Mondial din Qatar să se dispute cu spectatori în tribune.

Președintele Federației Române de Fotbal a vorbit despre posibilitatea obținerii unei derogări de la noile restricții impuse în contextul pandemiei de Covid-19. Mai mult, Burleanu a lansat și posibilitatea ca stadioanele să fie redeschise persoanelor vaccinate începând cu data de 8 noiembrie.

Meciul România – Islanda, șanse minime de a se disputa cu spectatori în tribune

Raed Arafat, președintele Comitetului Național pentru Situații de Urgență, a susținut de asemenea o conferință de presă în care a vorbit despre aceste chestiuni. El a explicat că sunt șanse foarte mici ca FRF să obțină o astfel de derogare pentru meciul România – Islanda.

Arafat a dat în acest sens exemplul turneului de tenis feminin Transylvania Open. Și organizatorii turneului de la Cluj-Napoca au cerut o derogare pentru ca meciurile să se joace cu spectatori, însă fără succes.

În acest moment, nu știu să se agreeze oricare derogare, în situația în care ne aflăm. Nu știu de derogări, nu știu să existe intenția de a aproba derogări la acest moment. Avem o situație serioasă, trebuie să ne concentrăm pe măsurile care sunt.

Trebuie să vedem cum să ieșim din situația asta, să scadă presiunea de pe sistemul sanitar. Când dai o derogare, începe lanțul derogărilor, pentru că vor veni și alte competiții. Înainte, au fost cerute derogări pentru competiții de la Cluj, care nu s-au dat, pentru tenis, nici aici nu cred că se vor da derogări”, a declarat Arafat la conferința de presă.

Declarațiile făcute de Răzvan Burleanu

Președintele FRF a subliniat faptul că permiterea accesului pe stadion a persoanelor vaccinate anti-Covid-19 ar putea reprezenta un îndemn și pentru alți oameni să facă acest lucru.

E o pierdere mare să nu jucăm cu spectatori. Din discuțiile cu CNSU, am obținut o fereastră. Începând din 8 noiembrie, s-ar putea permite din nou accesul spectatorilor. Fotbalul ar putea fi folosit drept un exemplu pentru vaccinare.

(..) Acesta a fost mesajul pe care l-am transmis permanent, că fotbalul poate fi un exemplu pentru celelalte sectoare. Vaccinarea reprezintă singura cale pentru a reveni la o viață cât mai aproape de normalitate”, a spus Burleanu.

Răzvan Burleanu anunță schimbări majore în Cupa României: „Vom stârni interesul!” Obiectivul președintelui FRF

Adevăratul motiv pentru care contractul dintre FRF și Mirel Rădoi se încheie în noiembrie 2021

Urmăriți Playsport.ro și pe