Cât te costă să joci tenis? Richard Gasquet: Doar pe biletele de avion am dat peste 1 milion de euro

Giosanu Catinca / 01.08.2022, 10:23
Cât te costă să joci tenis? Richard Gasquet: Doar pe biletele de avion am dat peste 1 milion de euro

Richard Gasquet și-a dezvăluit secretele. Jucătorul profesionist de tenis a povestit în cel mai recent interviu acordat câte sacrificii a trebuit să facă pentru a ajunge ceea ce este astăzi.

Dezvăluirile lui Richard Gasquet

Richard Gasquet a evidențiat că jucătorii din circuitele ATP și WTA fac mari eforturi pentru a se menține sus. Este drept că aceștia sunt recompensați cu cecuri de mii de euro ori de câte ori câștigă un meci important, însă sportivii plătesc la rândul lor o mulțime de bani pentru a juca la nivel înalt.

Spre deosebire de fotbaliști, cei care practică sportul alb trebuie să scoată din propriile lor buzunare bani pentru plata salariilor antrenorilor și ale componenţilor staff-ului tehnic. Tot ei plătesc biletele de avion și celelalte cheltuieli pentru deplasări.

”Când ești în circuit, nu ești angajat, nu e ca la fotbal”

Gasquet susține că doar biletele de avion l-au costat peste un milion de euro, în cei douăzeci de ani în care a fost jucat tenis în circuitul profesionist.

Mi-am făcut un calcul scurt. Gândiți-vă că joc de 20 de ani. Sunt 20 de călătorii în Australia, pentru mine și antrenor, de 20 de ori am mers la New York, de 20 de ori la Miami, de 20 de ori în Asia. Mă refer doar la destinațiile lungi acum.

Când ești în circuit, nu ești angajat, nu e ca la fotbal. Ai o echipă pe care trebuie să o susții, ai un kinetoterapeut, poți avea un preparator fizic, pe lângă antrenorul tău. Deci, evident, investiția crește. Nu e vorba doar de mine.

Eu am avut noroc, pentru că am fost bine clasat și am câștigat mult din tenis, dar pentru jucătorii care nu au aceleași rezultate poate fi foarte complicat din punct de vedere financiar.”, a spus Gasquet pentru Tennis Legend.

Richard Gasquet, peste 19 milioane de dolari câştigaţi din tenis

Averea lui Richard Gasquet e estimată la 20 de milioane de euro, banii venind din premiile turneelor la care a participat în carieră.

El a câștigat premii totale în valoare de 19.547.649 milioane de dolari în urma rezultatelor obținute în turneele de tenis. Italianul are 15 titluri ATP în palmares.

Cunoscutul sportiv a coborât pe locul 78 în ierarhia mondială, dar speră să revină în TOP 10 ATP.