Cât i-a oferit Gigi Becali lui Dan Petrescu să vină la FCSB și să scrie istorie. Ofertă-bombă

Bădulescu Silvian / 04.01.2022, 08:31
Cât i-a oferit Gigi Becali lui Dan Petrescu să vină la FCSB și să scrie istorie. Ofertă-bombă

Dan Petrescu a primit o ofertă de a fi antrenorul FCSB (Steaua pe atunci) în 2005. Roș-albaștrii erau în căutare de antrenor, iar patronul echipei i-a cerut lui Mihai Stoica să găsească unul.

Refuzați de Gică Hagi și Dan Petrescu

În acel moment, 2005, echipa patronată de Gigi Becali nu avea problema identității. Echipa se numea Steaua București, iar galeriile erau unite. Atunci, Steaua dorea să facă performanță, iar Dan Petrescu era văzut ca un antrenor care poate să facă, deși era la începutul carierei sale de tehnician.

Gigi Becali i-a făcut o ofertă concretă „Bursucului”, însă acesta a refuzat să meargă în Ghencea, la momentul respectiv, unde jucase în perioada 1987-1991 . Totodată, pe lângă fostul fundaș dreapta, FCSB a fost refuzată atunci și de către Gică Hagi, la fel, și el un antrenor nu cu prea mare experiență.

Atunci eram puțin grăbit pentru că începea pregătirea în câteva zile și Gigi spusese că se ocupă el și vine Hagi. Hagi a refuzat, ne-am dus la Dan Petrescu, ne-a refuzat și în câteva zile trebuie să numesc antrenor” își amintește Mihai Stoica, conform Telekom Sport.

„Protasov era feblețea mea”

După ce au fost refuzați de doi membri ai „Generației de Aur”, care au făcut performanță ca jucători în Ghencea, roș-albaștrii s-au reorientat. Mihai Stoica a avut responsabilitatea de a găsi și a numi un antrenor, iar, într-un final, s-a ajuns la varianta Oleg Protasov.

Mi-a zis Gigi „ocupă-te” și am început să sun peste tot. Protasov îl aveam eu așa, era feblețea mea de când era jucător la URSS, în anii 80. Am zis de ce să nu încerc și am început să dau telefoane, să vedem ce profil are, în Grecia unde antrenase și l-am întrebat pe agent. Mă, cât vrea? Atât? Bun, suntem pe aproape, stăm bine. Gigi, cum stăm? Dai banii ăștia? Da, și am plecat” a adăugat acesta pentru aceeași sursă.

Dan Petrescu a antrenat ulterior acestui refuz pe Wisla Cracovia, Unirea Urziceni, Dinamo Moscova, Al Arabi, ASA Târgu Mureș, Jiangsu Suning, Kuban Krasnodar, Al Nasr, CFR Cluj, Guizhou Hengfeng și Kayserispor.

Gică Hagi și-a trecut în CV echipe precum Politehnica Timișoara, Galatasaray, Viitorul Constanța și Farul Constanța după 2005. De asemenea, pentru o scurtă perioadă, în 2007, a antrenat pe FCSB.

Oleg Protasov a antrenat pe FCSB în sezonul 2005-2006. Acesta s-a aflat la cârma echipei pentru 15 partide, timp în care a obținut 9 victorii, 4 egaluri și doar 2 înfrângeri. El nu a prins finalul stagiunii pe bancă, fiind înlocuit de Cosmin Olăroiu. Acesta a câștigat titlul în Liga 1 în stagiunea respectivă, a câștigat și Supercupa României în 2006 și a dus echipa în semifinalele Cupei UEFA.