Cât primește un suporter „fake” din partea șeicilor din Qatar. Ce alte beneficii sunt stipulate în contract

Giosanu Catinca 18.11.2022, 12:35
Cât primește un suporter „fake” din partea șeicilor din Qatar. Ce alte beneficii sunt stipulate în contract

Cupa Mondială din Qatar va debuta duminică, 20 noiembrie, în Qatar. Oganizatorii turneului au anunțat măsuri dure pentru turiștii strini. De asemenea, au recurs la un gest extrem pentru a nu se face de râs.

CM Qatar 2022 se va desfășura cu suporteri plătiți

Șeicii au încheiat contracte cu anumite persoane pe care le vor plăti pentru a lua parte la meciurile de la Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar.

Potrivit publicației SporX, suporterii ”fake”provin din Pakistan: Ei vor primi câte 10 euro pentru fiecare zi în care se prezintă la meciurile de la Campionatul Mondial din Qatar. În plus, ei vor beneficia de cazare gratuită din partea organizatorilor, la care se adaugă 3 mese pe zi.

Cât primește un suporter „fake” la CM Qatar 2022

Presa din străinătate mai arată că nu toate meciurile de la Campionatul Mondial din Qatar vor avea parte de o asistență foarte numeroasă. Doar anumite partide vor avea parte de suporteri plătiți să scandeze. Este vorba despre cele care nu au reușit să strânească prea mult interesul și pentru s-au vândut prea puține bilete.

Arabii au considerat de cuviință că este mai bine să aducă „fani închiriați” la confruntările respective pentru ca stadioanele să nu fie goale.

Ce reguli trebuie să respecte suporterii în Qatar

Turneul final al Campionatului Mondial din Qatar se dispută între 20 noiembrie și 18 decembrie 2022. Meciul de deschidere este Qatar – Ecuador. Partida va avea loc duminică, de la ora 18:00 (ora României), pe Stadionul Al Bayt, în cadrul Grupei A.

Suporterilor le este interzis să consume, să cumpere sau să vândă băuturi alcoolice pe stadion. Nu este permis accesul cu bere în stadion și nici plecarea cu berea pe străzi, în afara zonelor special stabilite. Cei care vor încălca măsurile impuse de organizatori pot primi o pedeapsă de până la 15 ani de închisoare, avertizează Mundo Deportivo.

”Alcoolul nu face parte din cultura Qatarului”

Turiștii străini vor avea voie însă să consume alcool în proximitatea stadionului.

Alcoolul nu face parte din cultura Qatarului. Ospitalitatea în schimb da. Și de aceea li se va permite suporterilor care vor dori să bea alcool în timpul Campionatului Mondial să o facă.”, a explicat comitetul de organizare al Mondialului de fotbal.

Bailey Brown, președintele asociației americane „Independent Supporters Council”, se teme că măsurile drastice impuse îi vor determina pe iubitorii fotbalului să bea foarte mult înaintea meciurilor.

Mulți își vor dori să profite la maxim de cele trei ore în care au voie și se va consuma mult mai mult alcool decât dacă nu ar fi existat aceste restricții.”, a spus Brown,  potrivit DW.