Câte clase are, de fapt, Simona Halep. Câștigătoarea de la Melbourne nu a lăsat școala în plan secundar

Moldoveanu Camelia / 11.01.2022, 10:06
Câte clase are, de fapt, Simona Halep. Câștigătoarea de la Melbourne nu a lăsat școala în plan secundar

Simona Halep nu s-a preocupat doar de tenis, ci și de studii. Campioana României a avut grijă ca în CV să-și treacă și o diplomă importantă, dându-le astfel o lecție tuturor sportivilor care își doresc să facă performanță.

Câte clase are Simona Halep. Puțină lume știe acest detaliu despre ea

Iubita lui Toni Iuruc a început anul în forță, câștigând turneul Melbourne Summer Set 1. Astfel, după un an 2021 dezastruos, Simona Halep a urcat în prima parte a lunii ianuarie cinci poziții, până pe locul 15 WTA. Însă, campioana României a avut grijă și de școală în timp ce concura pentru a atinge cele mai înalte trepte ale tenisului mondial.

Simona Halep și-a început studiile la Școala Gimnazială nr. 30 Gheorghe Țițeica din Constanța. Ulterior, între 2006 și 2010 a fost eleva Liceului cu Program Sportiv Nicolae Rotaru, semn că decizia era deja luată și atenția ei se îndrepta doar către sport. Cu toate că din 2008 au începu să apară rezultatele importante în tenis, câștigând două turnee ITF și Trofeo Bonfiglio, sportiva nu a renunța la școală.

Campioana României a fost studenta Facultății de Educație Fizică și Sport a Universității Ovidius. Și-a terminat studiile universitare cu diplomă de licență în anul 2014. Este de menționat faptul că pe perioada facultății, Halep se afla deja printre cele mai importante jucătoare de tenis ale lumii, în 2013 atingând optimile la US Open.

Toni Iuruc și familia au convins-o să nu se retragă

Simona Halep se pregătește, zilele acestea, pentru Australian Open 2022, turneu care se va desfășura în perioada 17-30 ianuarie. Ea speră să pună mâna pe marele premiu. Tocmai de aceea s-a și retras din competiția de la Sydney, unde a fost înlocuită cu Jaqueline Cristian.

După un an 2021 dificil, jucătoarea de tenis din Constanța a recunoscut că s-a gândit să se retragă. Mai bine spus, accidentările au făcut-o să creadă că a venit momentul să pună punct unei cariere strălucitoare.

La un moment dat, m-am gândit că se apropie de final, dar, sincer, după această perioadă de pregătire şi având în vedere cum mă simt acum, cred că mai pot juca câţiva ani. Soţul meu mă susţine în acest sens, familia la fel. Echipa mea îmi spune că, în continuare, sunt suficient de bună, încât să mă bat cu rivalele mele. Aşa că nu mă gândesc la retragere. Vreau doar să mă bucur şi să dau tot ce am mai bun pentru că ştiu că mai am o şansă.”, a declarat Simona Halep, pentru WTA Insider.

Actualul nr. 15 WTA a adus aminte și de momentul în care a fost cerută de soție.

E foarte frumos inelul de logodnă și-l port cu mândrie și cu plăcere. A fost un moment deosebit! În trecut ziceam că o să fie un moment mai banal, așa, dar nu a fost deloc așa. Impactul a fost mare. Am fost emoționată și mă bucur foarte mult să-l am pe Toni alături de mine.”, a mai spus Simona Halep.