Câte mii de euro încasează David Popovici pentru cele două medalii de aur și recordul mondial. Sumele sunt rușinos de mici

Ștefănescu Dragoș 18.08.2022, 13:43
Câte mii de euro încasează David Popovici pentru cele două medalii de aur și recordul mondial. Sumele sunt rușinos de mici

David Popovici a obținut rezultate excepționale în cadrul Campionatului European de Natație de la Roma. Totuși, premiile oferite pentru aceste performanțe nu sunt deloc mari.

Câți bani primește David Popovici pentru performanțele sale de la Roma

David Popovici a făcut furori în cadrul Campionatului European de Natație de la Roma. Sportivul român a triumfat mai întâi în cadrul probei de 100 de metri liber, cu timpul de 46,86. David a stabilit astfel și un nou record mondial. Timpul obținut de el este cu 5 sutimi mai bun decât precedentul record, stabilit de Cesar Cielo în urmă cu 13 ani.

După acest rezultat uimitor, David și-a continuat evoluția maiestuoasă de la Roma, de această dată la proba de 200 de metri liber. Marele nostru campion a câștigat finala cu timpul de 1,42:97 și a cucerit medalia de aur.

Premiile puse în joc pentru câștigătorii de la Roma nu sunt deloc mari. Liga Europeană de Natație oferă 2.000 de euro pentru locul întâi, 1.500 de euro pentru locul doi și 1.000 de euro pentru locul trei. Pentru doborârea unui record mondial, premiul este de 10.000 de euro. Pentru stabilirea unui nou record european sportivii primesc 5.000 de euro.

Astfel, David Popovici va primi 4.000 de euro pentru cele două medalii de aur. În plus, el va fi recompensat și cu 10.000 de euro pentru recordul mondial doborât la proba de 100 de metri liber.

Care sunt planurile lui David Popovici. Camelia Potec a dezvăluit obiectivul principal al marelui campion

După performanțele uluitoare de la 100 și 200 de metri, David a reușit să se califice și în finala probei de 400 de metri liber. Cu câteva ore înaintea finalei, marele nostru campion și-a anunțat însă retragerea. Decizia a fost luată pe fondul oboselii acumulate. David urmează să participe la Campionatul Mondial de Natație pentru juniori de la Lima. Competiția se va desfășura în perioada 30 august – 4 septembrie, în Complexul Videna Aquatic.

Camelia Potec a vorbit despre rezultatele de excepție obținute de David la Roma, dar și despre retragerea din finala de la 400 de metri. Aceasta a dezvăluit că obiectivul principal al lui David este participarea la Jocurile Olimpice din 2024.

Noi am apreciat faptul că a recunoscut că este foarte obosit, mai ales că vin și Mondialele de juniori. Așa a fost gândit planul încă din septembrie anul trecut (n.r. să participe la patru probe la Roma), când s-a întors din vacanța după Jocurile Olimpice. În momentul de față a spus că poate continua și poate urmări planul de pregătire stabilit acum un an de zile.

Trebuie să înțelegem că nu o să câștige toate competițiile. Trebuie să-l încurajăm și să înțelegem care este obiectivul final, Jocurile Olimpice din 2024. Are lângă el o echipă foarte bună și noi încercăm să-l protejăm, ca el să se poată concrenta pe tot ce are de făcut.

Știu foarte ce înseamnă să și pierzi, nu numai să câștigi. Tocmai de asta spun că în viața unui sportiv există și locul 4. Eu am luat de 3 ori locul 4, dar nu m-am descurajat”, a spus Camelia Potec la Digi Sport.