Câți bani a plătit, de fapt, Bordeaux pentru Alexi Pitu. Prețul fostului jucător al Farului a fost dezvăluit

Dragos Stefanescu 26.01.2023, 20:52
Câți bani a plătit, de fapt, Bordeaux pentru Alexi Pitu. Prețul fostului jucător al Farului a fost dezvăluit

Joi, 26 ianuarie, transferul lui Alexi Pitu la formația Bordeaux a devenit oficial. Românul a semnat cu echipa franceză și poate debuta în Ligue 2 chiar în această etapă. Presa din Hexagon a dezvăluit care este suma reală pe care o va plăti Bordeaux pentru acest transfer.

Câți bani va plăti Bordeaux pentru transferul lui Alexi Pitu

După mai multe runde de negocieri, Farul Constanța și cei de la Bordeaux au ajuns la un acord în privința transferului lui Alexi Pitu (20 de ani). În cursul zilei de joi, internaționalul român de tineret a semnat cu formația din Ligue 2. Contractul lui Pitu este valabil patru ani și jumătate. Românul va avea un salariu de 25.000 de euro pe lună.

Presa din Hexagon a anunțat că Bordeaux le va plăti celor de la Farul pentru acest transfer aproximativ 1 milion de euro în cazul în care echipa va promova în Ligue 1.

După un acord total, jucătorul va trece vizita medicală și va semna până în 2027. Indemnizația de transfer poate urca până la 1 milion de euro în cazul promovării în Ligue 1”, a notat publicația franceză Sud Ouest.

Ce a spus antrenorul lui Bordeaux despre Alexi Pitu

După ce Alexi Pitu a semnat cu Bordeaux, antrenorul echipei, David Guion, a oferit primele declarații referitoare la transferul jucătorului român. Tehnicianul francez îl consideră pe internaționalul român un jucător talentat dar care are încă multe de învățat. În plus, Guion a dezvăluit pe ce post are de gând să-l folosească pe Pitu. Românul va evolua ca mijlocaș stânga sau în centrul terenului, ca decar, în spatele atacantului.

Este un jucător tânăr cu mult loc de îmbunătățire, puțin diferit de jucătorii pe care îi avem. Îi place jocul combinativ, să joace cu alții, să paseze și să atace spațiile închise.

Are capacitatea de a ocupa spațiile din apărările grupate. Rămâne un jucător tânăr care se poate dezvolta și faptul că ni se alătură demonstrează că Bordeaux este resepctată pentru că are capacitatea de a crește tineri, ceea ce a fost important în alegerea sa”, a spus David Guion.

Cum l-au prezentat francezii pe Alexi Pitu

Cei de la Bordeaux i-au făcut o prezentare grandioasă lui Alexi Pitu. Francezii au făcut o scurtă descriere a carierei internaționalului român și au subliniat potențialul uriaș pe care acesta îl are.

FC Girondins de Bordeaux are plăcerea să anunțe venirea lui Alexi Pitu de la FCV Farul Constanța. Internaționalul român a semnat un contract pe 4 ani și jumătate. El este sub contract cu noi până în iunie 2027.

Alexi Pitu, originar din Karlsruhe, Germania, deține dublă naționalitate, germană și română. Jucătorul s-a format în România la Academia de Fotbal Gheorghe Hagi, fondată de legenda fotbalului anilor ’90.

Atacantul român se alătura celor de la FCV Farul Constanța în 2018. Primul său meci la prima echipă a fost la doar 16 ani si apoi a căpătat rapid experiență.

În acest sezon 2022/2023, sub culorile clubului care evoluează în România, a jucat deja 20 de meciuri de campionat, având grijă de statisticile sale. A marcat de 5 ori și a oferit 5 pase decisive. La nivel internațional, Alexi Pitu a jucat la toate naționalele de tineret.

Jucător versatil pe frontul de atac, Alexi Pitu poate juca pe aripi, în față și poate fi folosit și la mijlocul terenului ofensiv. Are o calitate tehnică bună, un joc de pasă precis și o perspectivă reală.

Clubul este foarte bucuros să primească un jucător atât de promițător și să poată conta pe el în anii următori.

Bine ai venit la Girondins de Bordeaux, Alexi!”, a transmis Bordeaux.

Urmăriți Playsport.ro și pe