Câți bani a plătit, de fapt, Parma pentru transferul lui Valentin Mihăilă! Au apărut informațiile oficiale

Giosanu Catinca / 25.09.2021, 15:56
Câți bani a plătit, de fapt, Parma pentru transferul lui Valentin Mihăilă! Au apărut informațiile oficiale

S-a aflat cât a costat în realitate transferul lui Valentin Mihăilă la de CS Universitatea Craiova la Parma. Patronul Mihai Rotaru a dezvăluit care este suma de bani încasată din trasferul internaționalului român la gruparea emiliană.

Cât a costat, de fapt, transferul lui Valentin Mihăilă la Parma

Valentin Mihăilă a ajuns la echipa italiană în octombrie 2020. În primă fază, s-a spus că românul s-a transferat la Parma în schimbul a 8 milioane de euro. Ulterior, s-a vehiculat că Mihăilă a costat-o pe formația din Italia 10 milioane de euro și că Silviu Bogdan se va alege cu 2 milioane de euro în urma acestei tranzacții. Sătul de toate aceste speculații, patronul Universității Craiova a rupt tăcerea.

Mihai Rotaru a dezvăluit cât a costat, de fapt, transferul lui Valentin Mihăilă la Parma.

Pe Koljic am dat 500.000 de euro. Am investit bani destul de mulți în Cicăldău, Ivan, Mitriță…În România sunt puține echipe care să plătească un milion de euro.

La Mihăilă, clubul de unde l-am luat are de primit 1.7 milioane de euro… Nu i-a primit pe toți pentru că nici noi nu am încasat de la Parma întreaga sumă, ci doar trei milioane până acum.”, a declarat Mihai Rotaru pentru ProSport.

”E mai dificil să construiești ceva decât să distrugi”

Parma, formație aflată acum în Serie B, are de plătit Craiovei în schimbul lui Mihăilă suma de 8.5 milioane de euro. Atacantul în vârstă de 21 de ani a semnat un contract valabil până la data de 30 iunie 2025. Fostul şef al Centrului de Copii de la Universitatea Craiova, Silviu Bogdan, a păstrat 25 la sută din drepturile federative ale mijlocaşului, în momentul în care l-a trecut de la şcoala sa de fotbal, la formaţia din Bănie.

În momentul de față, Valentin Mihăilă nu se află într-o formă excepțională. El a marcat două goluri în patru apariții în Serie B, însă se confruntă cu ceva probleme. Directorul sportiv al clubului Parma, Javier Ribalta, a transmis că românul încă nu a ajuns la capacitate maximă.

Când începi pe un anumit drum, întotdeauna ai nevoie de timp, e mai dificil să construiești ceva decât să distrugi. Durează ceva timp să construiești un drum atât de lung, așa cum ne dorim noi și e normal să ai dificultăți la început.

Mulți jucători nu sunt încă în cea mai bună formă, printre cei care au avut probleme fizice, nu avem încă lotul complet: Osorio, Mihăilă și Inglese nu sunt în vârf de formă. E normal să dureze mai mult timp, astfel că nu văd lucrurile atât de alarmant.”, a spus Ribalta, pentru Parma Live.