Câți fotbaliști ar avea curajul său? Un jucător de la Feyenoord se retrage din activitate pentru a deveni medic

Moldoveanu Camelia / 03.05.2021, 12:14
Câți fotbaliști ar avea curajul său? Un jucător de la Feyenoord se retrage din activitate pentru a deveni medic

Feyenoord pierde un mare jucător de doar 19 ani. Splinter de Mooij renunță la fotbal pentru a-și construi o carieră în medicină. Câți fotbaliști ar avea curajul său? A mai existat un caz asemănător în rumă cu câteva luni.

19 ani și aproape 100 de meciuri pentru Feyenoord. Renunță la tot pentru a se face medic

Splinter de Mooij a renunțat la fotbal pentru a fi medic
Splinter de Mooij a renunțat la fotbal pentru a fi medic

Splinter de Mooij, un jucător de fotbal de doar 19 ani a decis să-și încheia cariera atunci când a simțit că nu are suficiente rezultate. Fotbalistul a anunțat pe contul său de Instagram că dorești să-și urmeze cel mai mare vis. Mijlocașul ofensiv a jucat în aproape 100 de meciuri la echipa de juniori a celor de la Feyenoord și aproape 8 ani la clubul din Rotterdam.

Când am fost ales de Feyenoord în 2013 și apoi am semnat primul meu contract profesionist, visul meu de a deveni fotbalist profesionist a devenit realitate.
După 7 ani minunați la Feyenoord, am informat clubul că voi pleca pentru a transforma al doilea meu vis în realitate, anume să devin medic. Îmi voi începe studiile medicale în septembrie. Mulțumesc Feyenoord, staff-ului de la Academia lui Feyenoord și Key Sports pentru pregătirea minunată pe care am primit-o. Și pentru coechipierii mei: mulțumesc pentru prietenie și pentru toate lucrurile prin care am trecut împreună”

Cine este Splinter de Mooij, fotbalistul care a renunțat la minge pentru a fi medic

Splinter de Mooij s-a născut pe 16 iulie 2001, iar de la vârsta de 16 ani face parte din vestita academie a celor de la Feyenoord Roterrdam. Se anunța a fi un fotbalist de mare perspectivă al Olandei, cu meciuri în naționala U18 a “Portocalei Mecanice”. Cu toate acestea, progresul său s-a întrerupt și până la 19 ani nu a primit nici măcar o șansă de a evolua la prima echipă. Probabil acest lucru a cântărit foarte mult în decizia sa finală.

Splinter de Mooij mai are contract cu Feyenoord doar până în luna iulie a acestui an. Feyenoord este unul dintre cele mai titrate cluburi din Olanda. A câștigat titlul de campioană de 15 ori – ultima dată în 2016/2017. De asemenea, are 13 Cupe ale Olandei și patru Supercupe ale Olandei. Cel mai important trofeu este Cupa Campionilor Europeni, câștigată în sezonul 1969/1970. Tot în 1970, avea să cucerească și Cupa Intercontinentală, după 3-2 cu Estudiantes. Are în palmares și două Cupe UEFA, în sezoanele 1973/1974 și 2001/2002.

Un alt coleg de breaslă a renunțat la fotbal pentru a studia afaceri

Alessandro Spano, fostul căpitan al celor de la Reggiana, a renunțat la 26 de ani la fotbal pentru că și-a dorit să studieze. Acesta a făcut anunțul anul trecut în iulie. Fotbalistul visează să fie un afacerist de succes.

Destinul meu este împlinit. Dar acum a sosit timpul să-mi urmez inima: există și alte părți ale mele care mă motivează; a sosit timpul să iau o altă cale care mă va îndepărta de fotbal. Am obținut o bursă la o școală internațională de afaceri ( Am câștigat-o acum câteva luni, dar a fost ținută ascunsă de toată lumea, chiar și de tovarăși și companii. Va fi un proiect de mai mulți ani la Londra, Shanghai și San Francisco, ed.). Nu pot decât să mulțumesc tuturor pentru această poveste. Sper că am lăsat multe atât pe teren cât și în afara terenului, pentru că am primit multe. Îți cer doar o favoare, continuă să zâmbești. Urmați-vă adevăratul sens și veți trăi un vis pentru totdeauna. „,  a fost mesajul emoționant cu care și-a anunțat retragerea.