Cazul care alimentează scandalul Djokovic. „Când am intrat în Australia, aveam COVID”. Nimeni nu i-a cerut/făcut test

Gabriel-Alexandru Ioniță / 21.01.2022, 12:39
Cazul care alimentează scandalul Djokovic. „Când am intrat în Australia, aveam COVID”. Nimeni nu i-a cerut/făcut test

Cazul Novak Djokovic capătă noi perspective în urma unor dezvăluiri făcute de un alt jucător din circuitul ATP. Rusul Andrey Rublev, numărul 6 mondial, s-a calificat în turul 3 la Australian Open după ce l-a învins în minimum de seturi pe Ricardas Barankis, locul 93 în clasamentul ATP, scor 6-4, 6-2, 6-0.

La finalul partidei, Rublev a făcut niște declarații care ar putea schimba complet optica în cazul mega scandalului în care a fost implicat Novak Djokovic înainte de startul turneului de la Australian Open.

Scandalul Djokovic în Australia revine în actualitate după declarațiile făcute de un alt tenismen

Numărul unu mondial nu a fost lăsat să participe la această competiție, și ulterior a fost expulzat din țară, din cauza faptului că nu era vaccinat anti-Covid-19 și nu a putut să dovedească faptul că trecuse recent prin boală. Asta în condițiile în care la acel moment el nu era infectat cu acest virus, deci perfect sănătos.

În schimb, Andrey Rublev, deși era pozitiv la SARS-CoV-2 în momentul în care a ajuns în Australia, a fost lăsat să intre în țară doar în baza faptului că trecuse recent prin această boală.

Eu nu sunt testat pentru că abia am avut COVID-19. Când am intrat în Australia, eram pozitiv la COVID-19, dar nivelul arătat de testul pentru COVID SS era foarte mic și nu eram periculos pentru nimeni. Mi-a fost permisă intrarea în țară. Mai mult, am făcut chiar mai mult de 10 zile de carantină”, a spus rusul, citat de The Sun.

Australia interzice unii jucători sănătoși și îi primește pe alții infectați cu SARS-CoV-2

Astfel, în mod firesc se naște următoarea întrebare: procedează corect Australia atunci când pune pe primul loc ca și criteriu de intrare în țară vaccinul în detrimentul unui test negativ? Scopul autorităților de la Antipozi este să împiedice răspândirea virusului în comunitate, deci să se asigure că în țară intră oameni sănătoși, sau să împiedice oamenii sănătoși, care nu reprezintă un pericol pentru comunitate, să intre în țară doar pentru că nu sunt vaccinați?

Probabil că răspunsul la aceste întrebări nu va fi comunicat public niciodată, iar controversele pe acest subiect se vor prelungi pe o perioadă lungă de timp. Fapt ce se petrece chiar în aceste zile.

La revenirea în Serbia, Djokovic a fost surprins nepurtând mască în avion, fapt ce i-a atras și mai multe critici sârbului. Pe de altă parte, deși este un anti vaccinist declarat, liderul ATP luptă totuși cu pandemia cu alte mijloace. El este acționar majoritar la o companie daneză de biotehnologie care lucrează la un tratament alternativ pentru Covid-19.